Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Word ook ambassadeur

Voor veel ondernemers draait ondernemen om meer dan alleen maar winst maken. Deze sociaal ondernemers zien geld verdienen als een manier om een maatschappelijke bijdrage te leveren en zelfs bepaalde vraagstukken op te lossen. Zij hebben een missie: ervoor zorgen dat de maatschappij er beter van wordt. Impact maken staat voor deze ondernemers altijd voorop. Zij maken het verschil.

VNO-NCW Brabant Zeeland is er voor ondernemers die impact (willen) maken. Op kleine schaal binnen hun bedrijf en directe omgeving, of op grote schaal in de regio en daarbuiten. Ons netwerk, de lobby en de projecten zijn daarin ‘means to and end’, waarmee we ondernemers versterken en ondernemerskracht bundelen.

AMBASSADEURS SOCIAAL ONDERNEMERSCHAP

Zoals bijvoorbeeld het project Participeren Loont: een netwerk van betrokken werkgevers die hun bedrijven openstellen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit zijn de ambassadeurs van sociaal ondernemerschap: ze maken zich hard voor een inclusieve arbeidsmarkt en dragen dat ook in volle overtuiging uit.

Samen dragen deze werkgevers de opbrengsten van sociaal ondernemen uit en delen zij hun kennis, ervaringen en kandidaten met collega- én overheidswerkgevers op dit gebied. Dat zorgt voor nieuwe creatieve oplossingen die bijdragen aan het verduurzamen van het participatieproces. Het ultieme doel? Een inclusieve arbeidsmarkt waarin niemand aan de zijlijn hoeft te staan en iedereen mee kan doen!

Word ook ambassadeur!

Inmiddels bestaat het netwerk Participeren Loont uit maar liefst 175 ondernemers! Zit het ook in jouw DNA om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een ondernemende manier een (nieuwe) kans te geven in de samenleving? Denk jij in talenten en mogelijkheden in plaats van beperkingen? Durf jij je kop boven het maaiveld uit te steken? – want eerlijk is eerlijk, niet alles is altijd meteen een succes – …

… meld je dan aan als ambassadeur! We vertellen je graag wat het ambassadeurschap inhoud en hoe jij aan kunt sluiten bij het netwerk van Participeren Loont. Onder leiding van projectleider Annemiek Heinen verbinden en faciliteren wij ondernemers bij vraagstukken op dit thema. Regelmatig organiseren wij leuke en inspirerende bijeenkomsten voor en met de ambassadeurs, waar ook ondernemers die geïnteresseerd zijn in het onderwerp van harte welkom zijn.

Aanmelden kan bij Peggy de Neef via neef@vnoncwbrabantzeeland.nl of 06-10938678. Ook als je vragen hebt of meer informatie wilt, kun je met Peggy contact opnemen.

OVERIGE PROJECTEN SOCIAAL ONDERNEMEN

Op naar de 100.000 banen!
Op naar de 100.000 banen is een overkoepelende wegwijzer die werkgevers ondersteunt om banen voor mensen met een arbeidsbeperking te realiseren. In het Sociaal Akkoord is afgesproken dat werkgevers de komende jaren voor 100.000 extra banen zorgen. Om dit mogelijk te maken, moet er veel gebeuren! Daarom zijn wij vanuit VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland dit project gestart. Hiermee ondersteunen wij jou zodat we kunnen inzetten op een arbeidsmarkt waarin iedereen zijn of haar talenten en capaciteiten kan benutten. Meer informatie >

Perspectief Op Werk jongeren in magazijn

Perspectief Op Werk
Op dinsdag 13 augustus werd in de regio West-Brabant tijdens een WERK-sessie het officiële startschot van het project Perspectief op Werk gegeven. West-Brabant is daarmee de eerste regio in Brabant en Zeeland die uitvoering gaat geven aan het project. Een doe-agenda moet een extra impuls gaan geven aan het begeleiden van werkzoekenden naar werk. Het project heeft een looptijd van twee jaar. Meedoen met jouw bedrijf >

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement