Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

VNO-NCW Zeeland helpt ondernemers zoeken naar slimme oplossingen voor netcongestie

De taskforce Zeeuwse Netoplossingen is opgericht om het groeiende probleem van netcongestie aan te pakken. Samen met ondernemers denkt de Taskforce mee in het vinden en realiseren van slimme oplossingen voor netcongestie. VNO-NCW Zeeland doet ook mee aan deze taskforce om het ondernemersperspectief voldoende te borgen. Op dinsdag 22 mei organiseren we de eerste bijeenkomst. In verschillende werksessies delen we lopende projecten en handelingsperspectieven die voor een bedrijf interessant kunnen zijn.

Sem Stroosnijder, projectmanager milieu en duurzaamheid bij VNO-NCW Zeeland: “Netcongestie is niet alleen het probleem van de netbeheerders, maar is funest voor het ondernemingsklimaat in de regio. Het geluid van de ondernemer moet daarom op alle niveaus vertegenwoordigd worden.”

In juli 2023 werd een stop aangekondigd voor nieuwe aansluitingen op het Zeeuwse stroomnet voor grootverbruikers (ondernemers met een aansluiting groter dan 3 x 80 ampère). Netcongestie maakt het voor bedrijven onmogelijk om een elektriciteitsaansluiting aan te vragen of uit te breiden. Dit heeft directe gevolgen voor de vestiging van nieuwe bedrijven en de uitbreiding of verduurzaming van bestaande bedrijven.

In de taskforce zitten naast VNO-NCW Zeeland ook Impuls Zeeland, provincie Zeeland, North Sea Port, Smart Delta Resources, Stedin en TenneT. Met deze samenwerking hebben we de expertise in huis om alle Zeeuwse ondernemers te helpen met hun vraagstuk rond netcongestie.

Klik hier voor meer informatie over de taskforce >>
Klik hier voor meer informatie over de bijeenkomst >>

Vragen?

Neem dan contact op met Sem Stroosnijder via stroosnijder@vnoncwbrabantzeeland.nl 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement