Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Terugblik bedrijfsbezoek WVO Zorg: een toekomstbestendige zorg

WVO Zorg heeft recentelijk een belangrijke mijlpaal bereikt door de succesvolle fusie met Zorgstroom, wat resulteerde in de vorming van een indrukwekkende ouderen- en thuiszorgorganisatie op Walcheren. Met maar liefst 3.000 medewerkers, 800 vrijwilligers en 23 locaties is deze verenigde kracht een ware speler in de zorgsector. Wij brachten een bezoek aan de locatie in het Vlissingse Scheldekwartier.

Tijdens de informatieve bijeenkomst deelde Jaap Wielaart, de voorzitter van de Raad van Bestuur van WVO Zorg, inzichten over de strategische beslissingen en de impact ervan op de toekomst van zorg en woningbouw. Hij benadrukte het cruciale belang van vertrouwen als fundament voor een succesvolle fusie. Het voorkomen van onderlinge concurrentie op de arbeidsmarkt en de gezamenlijke ontwikkeling van innovaties staan centraal in deze verenigde inspanning.

Een parel in het Vlissingse Scheldekwartier

Naast de fusie heeft WVO Zorg ook aanzienlijke investeringen gedaan in het Vlissingse Scheldekwartier. De Scheldehof, gelegen in het hart van dit gebied, is een opmerkelijk multifunctioneel zorgcentrum dat is ontstaan uit de voormalige plaatwerkerij van scheepswerf De Schelde. Bouwgroep Peters heeft op bewonderenswaardige wijze het historische erfgoed behouden terwijl het werd omgevormd tot een moderne faciliteit voor wonen, recreatie en ontmoeting.

Personeelskrapte

Een opvallende kwestie die tijdens de bijeenkomst werd aangesneden, is de personeelskrapte in vrijwel alle sectoren in Zeeland, met de zorg als koploper. Een voorspeld personeelstekort van 7.500 mensen in 2030 is een uitdaging die de Zeeuwse Zorgcoalitie, bestaande uit 68 zorgorganisaties, gezamenlijk aanpakt. Innovatieve oplossingen zoals robotisering en het versterken van samenwerkingen tussen zorgprofessionals en mantelzorgers staan hoog op de agenda.

Ruimte bieden voor zorgtaken

Jaap Wielaart riep tijdens de bijeenkomst werkgevers op om begrip te tonen voor medewerkers die naast hun professionele verantwoordelijkheden ook als mantelzorger actief zijn. Hij benadrukte dat het bieden van ruimte voor deze zorgtaken niet alleen een waardevolle secundaire arbeidsvoorwaarde is, maar ook werkgevers aantrekkelijker maakt.

De VNO-NCW Zeeland bijeenkomst, gehouden in de Scheldehof, bood een uniek kijkje in het resultaat van de inspanningen van WVO Zorg en haar partners in het Vlissingse Scheldekwartier. Het gebouw, doordrenkt van industrieel erfgoed, is een treffend voorbeeld van geslaagde herbestemming. WVO Zorg heeft met durf en toewijding bijgedragen aan de ontwikkeling van dit bijzondere stuk Vlissingen.

Kortom, de recente ontwikkelingen bij WVO Zorg getuigen van een doordachte visie op de toekomst van zorg, met een sterke nadruk op samenwerking, innovatie en het koesteren van zowel het personeel als het cultureel erfgoed.

Vragen of meer informatie?

Neem dan contact op met Chantal de Jonge via jonge@vnoncwbrabantzeeland.nl

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement