Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Lid worden? Klik hier

Innovatie en ondernemerschap

Brabant en Zeeland vormen de innovatieve motor van de Nederlandse economie. Als wij deze positie willen behouden, moeten we bedacht zijn op de toekomst. Het is essentieel om snel en adequaat in te spelen op nieuwe omstandigheden. Ondernemers begrijpen dat als geen ander.

Zo zegt 39% van de leden van VNO-NCW Brabant Zeeland dat innovatie en ondernemerschap de eerste prioriteit krijgt binnen de eigen onderneming, gevolgd door 23% die het als tweede prioriteit aanmerkt. Innovatie en ondernemerschap is daarmee het belangrijkste thema voor de Brabantse en Zeeuwse ondernemers en is de rode draad door onze vereniging.

Innovatie vormt de basis voor een sterke economie en voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken, zoals het omgaan met robotisering, digitalisering en klimaatverandering. Met onze Academy stimuleren we kennisdeling tussen onze leden en creëren we een platform voor het ontplooien van nieuwe initiatieven.

Kennisdeling

Het delen van kennis is noodzakelijk als Brabant en Zeeland haar innovatieve koploperspositie veilig wil stellen. Vaak kampen werkgevers met dezelfde (inhoudelijke) vraagstukken. Door ervaringen, technieken en oplossingsrichtingen – uit andere bedrijven, sectoren of zelfs landen – met elkaar uit te wisselen, kan de kostbare tijd van ondernemers efficiënter worden ingezet. Wij nemen hierin het voortouw door het organiseren van masterclasses, studieclubs, ontbijtsessies, bedrijfsbezoeken, communities en (thema)bijeenkomsten.

Van denken naar doen

Innovatie vraagt om een vertaalslag van denken naar doen. De Academy is een platform om deze vertaalslag te maken: van vernieuwende ideeën komen onze leden tot concrete projecten, in de vorm van bijvoorbeeld experimenten of ‘best practices’. De Academy stimuleert op die manier innovatieve projecten met een concreet resultaat voor actuele vraagstukken.

De Academy

Als ondernemer heb je dagelijks te maken met uitdagingen en vraagstukken. Of het nu gaat om personeel, financiën of strategische keuzes, VNO-NCW Brabant Zeeland helpt je verder. Met onze Academy bieden we jou een unieke mix van een relevant netwerk, actuele content en live bijeenkomsten. Via onze leden-app kun je 24/7 direct contact zoeken met mede-ondernemers, al je vragen stellen aan ons en onze kennispartners en je wensen voor de regio delen.

Op onze beurt bieden we jou columns, whitepapers en andere informatie op basis van jouw interesse, sector en regio en nodigen we je uit voor de voor jouw relevante bijeenkomsten. Samen met onze strategische partners ontwikkelt en organiseert de Academy van VNO-NCW Brabant Zeeland masterclasses. In een kort tijdsbestek krijgt je de laatste academische inzichten over strategische thema’s, altijd met concrete handvatten naar de praktijk.

Meer informatie:
Vivian Schoormans
Coördinator Academy VNO-NCW Brabant Zeeland
T. 06 – 59 97 81 24
E. schoormans@vnoncwbrabantzeeland.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement