Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Zeeland moet blijven groeien | Terugblik bijeenkomst

Op 28 november organiseerde VNO-NCW Zeeland een speciale avond voor Zeeuwse Statenleden en een Zeeuws Tweede Kamerlid over wat nodig is voor een beter ondernemersklimaat in Zeeland. Het was een geanimeerde bijeenkomst waarbij geen onderwerp werd geschuwd: netcongestie, kernenergie, openbaar vervoer, woningbouw, kenniswerkers en verduurzaming bedrijven.

Meer inwoners, meer huizen voor een sterker Zeeland

Het onderliggend thema van VNO-NCW Zeeland was dat provincie Zeeland moet blijven groeien. Er is ruimte voor meer (nieuwe) Zeeuwen en die zijn keihard nodig voor de leefbaarheid van de regio en voor het vele werk dat er is. Eric de Ruijsscher, voorzitter VNO-NCW Zeeland: “Het vertrouwen van ondernemers in de politiek is momenteel laag. Grootste zorg is de opeenstapeling van regels door de politiek. Wij horen van onze leden dat ze vastlopen in een enorme regelbrij die investeringen en innovaties in de weg zit, terwijl ons land juist behoefte heeft aan innovatiekracht om de toekomstige ambities van onze maatschappij waar te kunnen maken.”

Samenwerken

In het open en interactieve gesprek met de Zeeuwse politici gaf VNO-NCW Zeeland aan dat werkgevers willen samenwerken met de politiek, in de regio en landelijk. Want de keuzes die worden gemaakt in de politiek hebben een grote impact op het Zeeuwse bedrijfsleven. Gezamenlijke daadkracht is nodig om de regio van het slot te halen.

De zorgen voor het ondernemersklimaat werden door de aanwezige politici en ondernemers gedeeld. Over de oplossingen waren soms verschillen van mening. Wel vonden alle deelnemers de uitwisseling van standpunten en inzichten over voor Zeeland belangrijke thema’s erg nuttig en voor herhaling vatbaar. Jeffrey Oudeman, CDA Statenlid: “Het is goed van het bedrijfsleven te horen wat nodig is voor een gezonde Zeeuwse economie. We moeten dit zeker vaker doen.”

Manifest

Voorafgaande aan de Tweede Kamerverkiezingen stelde VNO-NCW Brabant Zeeland op basis van een brede ledenenquête een manifest op. In dit manifest staan de standpunten van het Brabantse en Zeeuwse bedrijfsleven op het gebied van arbeidsmarkt en onderwijs, infrastructuur en ruimte en milieu en duurzaamheid. Per standpunt doet VNO-NCW Brabant Zeeland een aantal concrete beleidsvoorstellen aan de politiek.

Bekijk hier het manifest >>

Vragen of meer informatie? 

Neem dan contact op met Erik van Oosten via oosten@vnoncwbrabantzeeland.nl

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement