Kennisdeling en ontmoeting
Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Westkade 104
Postbus 97
4550 AB SAS VAN GENT
T 0115 451456

Infrastructuur en ruimte

Een goede infrastructuur is van essentieel belang voor de Brabants-Zeeuwse economie: ruim 40% van het goederenvervoer gaat door Brabant. Hoewel het thema de ene onderneming meer raakt dan de andere, blijkt infrastructuur en ruimte over het algemeen – en in het bijzonder voor grote bedrijven – belangrijk te zijn.

Files worden langer, het spoor voller en de uitgifte van bedrijventerreinen daalt. Dagelijks staan op dezelfde punten lange files, en duurt een ritje van een half uur gemakkelijk het dubbele. Op het spoor lopen verbindingen – voor personen en goederen – nog niet overal optimaal. Daarnaast neemt de uitgifte van bedrijventerreinen, met de juiste infrastructurele voorzieningen, af. Hierdoor ontstaat het gevaar dat bedrijven zich elders gaan vestigen. Dat mag natuurlijk niet gebeuren.

Sneller op (de) weg

Op de weg staat de verbreding van het Brabantse wegenkruis centraal: de kruising tussen de A2, A16, A58 en A59. Daarnaast vraagt een aantal andere wegen om aandacht zoals het knooppunt Hooipolder bij Raamsdonksveer en de Oost-Westverbinding tussen ’s-Hertogenbosch en Nijmegen.

Noord-Brabant en Zeeland vormen een van de belangrijkste motoren van de nationale economie. Een goede infrastructuur is een belangrijke voorwaarde voor de ontwikkeling van deze regio. VNO-NCW Brabant Zeeland pleit daarom voor een doortastende aanpak van diverse knelpunten die op bovenstaande onderstaande kaart zijn weergegeven.

Videos

Stilstaan is geen optie

Video met oproep aan politiek over uitbreiding infra in Brabant en Zeeland.

Uitdagingen die vragen om actie van de overheid én het bedrijfsleven!
Brainport is booming. De economie groeit, de regio is aantrekkelijk en dat wordt alom erkend. Met de groeiende
economie neemt ook de mobiliteit in en rond de regio sterk toe. Dit heeft meer en meer dagelijkse files van en naar Eindhoven, verkeersinfarcten, ongelukken en steeds vollere treinen tot gevolg. Op termijn gaat dit ten koste van de bedrijvigheid: mobiliteit verbindt mensen, organisaties en gebieden.

Van station naar station

Ook het spoorverkeer loopt nog niet overal soepel genoeg. VNO-NCW Brabant Zeeland zet zich daarom in voor:

  • Meer capaciteit voor goederenvervoer tussen Vlissingen en Antwerpen.
  • Veilig goederenvervoer over de Brabantroute.
  • Beter personenvervoer tussen Zeeland en de Randstad.
  • De ontwikkeling van de internationale spoorverbindingen Eindhoven-Düsseldorf en Breda-Antwerpen.

Noord-Brabant en Zeeland vormen een van de belangrijkste motoren van de nationale economie. Een goede infrastructuur is een belangrijke voorwaarde voor de ontwikkeling van deze regio. VNO-NCW Brabant Zeeland pleit daarom voor een doortastende aanpak van diverse knelpunten die op onderstaande kaart zijn weergegeven.

Bedrijventerreinen in de regio

Voldoende en goed bereikbare bedrijventerreinen zijn nodig voor economische groei. De huidige voorraad schiet voor sommige sectoren, met name de logistieke en groothandel, tekort. VNO-NCW Brabant Zeeland dringt bij lokale en regionale overheden aan op voldoende nieuwe bedrijventerreinen, die bovendien goed bereikbaar en gedegen (digitaal) zijn.

 

Contactpersoon: Inigo Beeker
T. (013) 205 00 07
E. beeker@vnoncwbrabantzeeland.nl 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement