Lid worden? Klik hier

Milieu en duurzaamheid

Oog voor milieu en duurzaamheid is niet langer een uitzondering maar een must. Ondernemers beseffen dat de natuur in Brabant en Zeeland op een aantal terreinen achteruit dreigt te gaan. Veel leden van VNO-NCW Brabant Zeeland geven in de ledenenquête (februari 2017) prioriteit aan milieu en duurzaamheid en willen graag duurzaam ondernemen. 

Brabant onderneemt circulair. Bouw mee!

In Brabant werkt VNO-NCW Brabant Zeeland samen met de BOM, de provincie Noord-Brabant en ABN Amro aan een versnellingsprogramma om ondernemers die circulair willen ondernemen, te ondersteunen. Dat doen we niet alleen, maar samen met vele partners. Lees verder >>

Beperkende wet-en regelgeving wegnemen

Ondernemers hebben op dit moment last van teveel beperkende wet- en regelgeving. Overheden werken met dwingende maatregelen, terwijl er tal van duurzame initiatieven zijn die ook  financieel aantrekkelijk zijn. Helaas blijven deze kansen voor ondernemers onderbelicht en maakt ‘onbekend’ nog te vaak ‘onbemind’. Voor betere samenwerking is slagkracht geboden. Samenwerking die VNO-NCW Brabant Zeeland met haar omvangrijke netwerk graag wil realiseren. Zo is VNO-NCW Brabant Zeeland een partner van ondernemers in deze duurzame transitie.

Brabants Zeeuwse Energietransitie

VNO-NCW Brabant Zeeland biedt een platform voor duurzame succesverhalen: een plek waar ondernemers samenkomen en de voordelen van ‘groen’ delen. Duurzaam ondernemen is niet alleen maatschappelijk verantwoord, maar biedt ook nieuwe ondernemingskansen. VNO-NCW Brabant Zeeland zet daarom ‘groene pioniers’ in het zonnetje door hen een podium te geven, en stimuleert initiatieven die duurzame energie haalbaar en betaalbaar maken. Ook zetten we ons in voor overzichtelijke en eenduidige regelgeving die voor ondernemers begrijpelijk en hanteerbaar is.

PAS in perspectief

De provincies gebruiken het Programma Aanpak Stikstof (PAS) om verregaande milieuregels op te leggen aan ondernemers. Dat schaadt onze economie. Het PAS is bedoeld om een juiste balans te vinden tussen economie en ecologie. Overheden en ondernemers zouden de handen ineen moeten slaan om de uitstoot van stikstof terug te dringen. VNO-NCW Brabant Zeeland vindt dat er ruimte moet zijn voor innovaties die de energietransitie versnellen. Daarnaast moeten de provincies transparanter zijn over hun doelstellingen met het PAS.

Position paper Speerpunten

[Klik op de afbeelding om te openen]

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement