Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Personeelstekort? Zet een Sociaal Werkbedrijf in! | Terugblik lunchbijeenkomst Dethon

Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt is het belangrijk dat ondernemers op de hoogte zijn van alle mogelijke oplossingen voor het personeelstekort. Daarom bezochten we op woensdag 12 juni Dethon in Terneuzen. Na de lunch vertelde algemeen directeur Roberto Akkermans ons meer over over de aanpak en toegevoegde waarde van zijn Sociaal Werkbedrijf dat steeds meer samenwerkt met Zeeuwse bedrijven. 

Praktijkcase

Angelo Janse, mede-eigenaar en producent van de maatwerk e-bikes van Bayck, bekrachtigde de toegevoegde waarde met zijn boeiende presentatie. De assemblage van zijn e-bikes vond voorheen plaats in Portugal, maar tegenwoordig besteedt hij dit uit aan Dethon. In eerste instantie werden in Terneuzen de kleine aanpassingen gedaan, maar binnenkort starten ze met een assemblagestraat waar uit maar liefst zestig verschillende onderdelen een e-bike wordt gebouwd. Het wordt dus een echt Zeeuws-Vlaams product.

Reguliere bedrijfsleven

Naast deze praktijkcase, gingen we in kleine groepjes ook nog langs de enthousiaste medewerkers en begeleiders van de assemblage-, metaalbewerking-, groen- en schoonmaakafdelingen. We waren verbaasd over de complexiteit van de activiteiten, met name op de assemblage-afdeling. Het was inspirerend om te zien dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met de juiste begeleiding en scholing stappen maken met uitzicht op een baan in het reguliere bedrijfsleven.

Nieuwe ideeën

Wat Sociale Werkbedrijven kunnen betekenen voor het Zeeuwse bedrijfsleven, werd tijdens deze bijeenkomst heel concreet gemaakt. De ondernemers die erbij waren hebben ongetwijfeld nieuwe ideeën gekregen om in te zetten in hun eigen bedrijf.

Vragen of meer informatie?

Neem dan contact op met Chantal de Jonge via jonge@vnoncwbrabantzeeland.nl

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement