Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

“Het leek mij goed dat er ook een stem vanuit de zorg aanwezig is” | Jolanda de Vries | Adrz

In onze reeks Bestuurders in de spotlight laten we je graag kennismaken met de bestuurders van VNO-NCW Brabant Zeeland door de regio’s heen. Stuk voor stuk gedreven ondernemers die naast hun bedrijf ook voor het algemene ondernemersbelang opkomen via hun actieve rol binnen onze vereniging. Dit keer maken we kennis met prof. dr. Jolanda de Vries, bestuurslid van VNO-NCW in de regio Zeeland.

Kun je wat over jezelf vertellen, zowel privé als zakelijk?

“Ik ben sinds januari 2021 bestuurder van het Adrz, een Zeeuws ziekenhuis met meer dan 2400 medewerkers. Ons doel is goede en toegankelijke zorg leveren voor de Zeeuwse inwoners en toeristen. Ik woon doordeweeks in Goes. In het weekend woon ik samen met mijn man, jongste dochter, twee katten en twee Griekse landschildpadden in Den Haag.”

Waarom ben je destijds lid geworden van VNO-NCW Brabant Zeeland?

“Adrz is een grote werkgever in Zeeland en veel issues waar andere organisaties mee te maken hebben daar hebben wij ook mee te maken. Een belangenorganisatie die vanuit het werkgeversperspectief in Zeeland en Brabant belangen behartigt en na- en meedenkt over problemen waar veel bedrijven tegen aan lopen is daarbij belangrijk.”

Wat heeft je doen besluiten om lid te worden van het bestuur?

Zorgorganisaties worden niet vaak gezien als bedrijven. Daardoor zijn ze minder snel in de scope van een organisatie die de belangrijke issues van bedrijven behartigt. Dat begrijp ik ook, omdat in de zorg bijvoorbeeld het ministerie van VWS, gemeenten en zorgverzekeraars een belangrijke rol spelen in werkwijzen en financiële middelen in de zorg. Daarin wijkt de zorg af. Tegelijkertijd hebben we veel medewerkers en moeten we ook aan allerlei wet- en regelgeving voldoen. Toen ik werd gevraagd voor het bestuur leek het mij goed dat er ook vanuit de zorg een stem aanwezig is.

"Ik hoop dat er over een jaar voortgang is geboekt op het gebied van netcongestie en regeldruk voor bedrijven"

Wat is jouw aandachtsgebied binnen het bestuur en hoe geef jij daar vorm aan?

Mijn aandachtsgebied  is milieu en duurzaamheid. Binnen Adrz ben ik de portefeuillehouder duurzaamheid, dus dat sluit goed aan. Binnen het bestuur geef ik hier vorm aan door samen met de regiomanager van VNO-NCW Zeeland na te denken over hoe we bedrijven bij dit onderwerp kunnen betrekken en informeren.

Wat zou er volgend jaar rond deze tijd veranderd moeten zijn v.w.b. de bijdrage van VNO-NCW in Zeeland?

Dat is makkelijk gevraagd, maar lastig te beantwoorden omdat veel issues landelijk of internationaal spelen. Dan gaan veranderingen niet zo snel. Desalniettemin hoop ik dat er over een jaar voortgang is geboekt op het gebied van netcongestie en regeldruk voor bedrijven.

Wat zou je nog willen zeggen tegen ondernemers/werkgevers die (nog geen) lid zijn van onze vereniging?

VNO-NCW Brabant Zeeland houdt leden op de hoogte van wat er speelt voor bedrijven, zowel regionaal, landelijk als Europees. Hierdoor kun je anticiperen op wat komt en worden je belangen ook behartigt. Dit maakt een lidmaatschap zinvol.

Vragen of meer informatie?

Neem dan contact op met Chantal de jonge via jonge@vnoncwbrabantzeeland.nl

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement