Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Lid worden? Klik hier

Arbeidsmarkt en onderwijs

Een gezonde arbeidsmarkt met daarop afgestemd onderwijs. Voor ondernemers blijft het onverminderd van belang. Maar liefst 28% van de leden van VNO-NCW Brabant Zeeland geeft aan dat het thema Onderwijs en arbeidsmarkt de eerste prioriteit krijgt binnen de eigen onderneming, gevolgd door 23% die het onderwerp aandraagt als tweede prioriteit.

Ondanks de aantrekkende economie lopen werkgevers nog vaak tegen belemmeringen aan. In bepaalde sectoren – zoals de techniek – is er sprake van een krappe arbeidsmarkt. Dit maakt het vinden van de werknemers een lastige opgave. Bovendien brengt het (vast) in dienst nemen van personeel veel risico’s met zich mee. Vakmanschap gaat verloren door een gebrek aan flexibiliteit. En juist die flexibiliteit blijkt, in een regio waar technologieën zich in een razend tempo ontwikkelen, ontzettend hard nodig.

Slim verbinden van het bedrijfsleven aan het onderwijs

Onderwijs moet zo goed mogelijk aansluiten op de regionale arbeidsmarkt. VNO-NCW Brabant Zeeland zet zich daarom in om het bedrijfsleven en het onderwijs te verbinden. Dat doen we door:

  • Sectoren met een personeelstekort – zoals de technieksector –  te promoten.
  • Samenwerking en het delen van ‘best practices’ te stimuleren: slim gebruik maken van elkaars ervaring om vooruitgang mogelijk te maken.

Vitaliteit

Een vitaal bedrijf met gezonde en gelukkige medewerkers. Dat willen we allemaal, want dat betekent ook meer productiviteit, meer succes en dus meer omzet. Vitale werknemers presteren beter en zijn minder vaak ziek. En samen werken aan vitaliteit zorgt voor een betere sfeer en meer teamgevoel. Om ondernemers te helpen lanceerden VNO-NCW en MKB-Nederland een jaar geleden het landelijke programma Vitaal Bedrijf. Het programma biedt praktische en kosteloze ondersteuning voor ondernemers die aan de slag willen met vitaliteit en heeft zich het afgelopen jaar ruimschoots bewezen.
Lees meer >>>

Naar een moderne arbeidsverhouding

De arbeidsmarkt zit op slot. Ondernemers moeten snel de juiste werknemers kunnen vinden én (vast) in dienst kunnen nemen zonder onnodige barrières. VNO-NCW Brabant Zeeland stimuleert daarom de arbeidsmarkt binnen en tussen sectoren. Dat doen we door:

  • Ernaar te streven de hoge risico’s bij het aannemen van personeel weg te nemen.
  • De ‘bureaucratische muur’ waar ondernemers tegenaan lopen bij het aannemen van werknemers met een afstand tot arbeidsmarkt neer te halen

Toekomstbestendig personeel

Nieuwe technologieën ontwikkelen zich in rap tempo. Wat nu vanzelfsprekend mensenwerk is, kan over tien jaar gerobotiseerd zijn. Werknemers van de toekomst spelen in op trends en ontwikkelingen door om- en bijscholing. VNO-NCW Brabant Zeeland wil werknemers bewust maken van deze veranderende arbeidsmarkt. Dat doen we door:

  • Werkgevers bij te staan in structurele – en minder bedrijfsspecifieke – scholing.
  • Het ontwikkelen en delen van onderwijsmethoden. 

Meer informatie:
Anne Deelen
Belangenbehartiger op het thema arbeidsmarkt en onderwijs
T. 06 – 24 35 91 80
E. deelen@vnoncwbrabantzeeland.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement