Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Ligt er groente op je bord? Dan is de basis gelegd door Limagrain! | Terugblik bedrijfsbezoek Limagrain

Op woensdag 29 mei namen we met een groep enthousiaste Zeeuwse leden een kijkje in de keuken van Limagrain Nederland. Limagrain is marktleider in het veredelen en vermarkten van landbouwzaaizaden voor professioneel gebruik. In het buitengebied van Rilland werken zo’n 200 medewerkers in de kassen, het lab en op kantoor. De coöperatieve Groupe Limagrain werd in 1942 opgericht door boeren in de Limagne, Frankrijk. Vandaag de dag is dit bedrijf, met ruim 10.000 medewerkers in 130 landen, een van de leidende veredelingsbedrijven in Europa en wereldwijd en actief in de gehele keten.

(Tekst gaat verder onder foto)

Geen vacatures

Station manager Piet Reyns gaf meer inzicht in de verschillende kweekprogramma’s. Interessant om te horen was dat de research & development activiteiten een groot gedeelte van het succes van Limagrain bepalen. Zo is er een mogelijkheid om de mestuitstoot van melkkoeien te verminderen door het slim veredelen van (snij-) mais.

CEO René van den Bosch ging in op het brede productenpalet van Limagrain. De grondstoffen voor vegan producten maken hier  onderdeel van uit, maar eigenlijk legt Limagrain de basis voor alle groenten op je bord.

HRM-manager Caroline van Zoest vertelde dat het bedrijf op dit moment geen vacatures heeft. Een knappe prestatie in deze krappe arbeidsmarkt. Ze werken graag met zij-instromers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Nieuwe vormen van energie

Energie was één van de thema’s van deze bijeenkomst en inherent aan de activiteiten van Limagrain. Tijdens de rondleiding bekeken we een enorme warmtepomp. Zonnepanelen leveren zo’n twintig procent van de energie die jaarlijks nodig is om de kassen op de juiste temperatuur te verwarmen. De energiebehoefte in de zomer wordt inmiddels geheel gedekt door deze panelen. Ze zijn continu bezig met het beheersen van de energiekostendoor op zoek te gaan naar nieuwe vormen van energie.

We kijken terug op een interessant en leerzaam verhaal en een indrukwekkende rondleiding. Ook was er voldoende gelegenheid om andere leden te spreken. Tel daar een lekkere lunch bij op en je hebt een goede mix van inhoud, inspiratie en netwerken! Met dank aan onze leden Piet Reyns, René van den Bosch en Caroline van Zoest.

Vragen of meer informatie?

Neem dan contact op met Chantal de Jonge via jonge@vnoncwbrabantzeeland.nl

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement