Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Oplossingen voor de Zeeuwse arbeidsmarkt, de op een na krapste van Nederland

Gisteren werd bekend dat Zeeland met een score van 5.9 de op een na krapste arbeidsmarkt van Nederland heeft. Hier is vooral vraag naar bouwvakkers, medisch-verpleegkundig personeel en technisch geschoolde mbo’ers zoals machinemonteurs en elektriciens. We kunnen de krapte niet wegnemen, maar zoeken graag met ondernemers naar oplossingen.

Bij 4 zeer krappe arbeidsmarkt

De verhouding openstaande vacatures en beschikbare kandidaat-werknemers wordt gemonitord door het UWV. Zij bepalen hoe ‘krap’ de arbeidsmarkt is aan de hand van een score. Hoe hoger de score, hoe groter de spanning op de arbeidsmarkt voor werkgevers. Bij 0 is de arbeidsmarkt zeer ruim: er zijn geen openstaande vacatures, wel beschikbare kandidaat-werknemers. Vanaf 4 is sprake van een ‘zeer krappe’ situatie. We kunnen het personeelstekort helaas niet wegnemen, maar we kunnen ondernemers wel helpen met oplossingen.

Perspectief Op Werk

Er zijn al veel programma´s om werkzoekenden te begeleiden naar werk, maar de huidige fase van de arbeidsmarkt vraagt om een extra impuls naast de bestaande inzet. Het project Perspectief Op Werk is daarvoor het startpunt. Het initiatief komt niet in plaats van bestaande initiatieven maar biedt een gezamenlijke doe-agenda die juist ook bestaande initiatieven verbindt en versterkt. Het is een landelijk project dat we over alle arbeidsmarkregio’s in Brabant en Zeeland uit gaan rollen. West-Brabant is de eerste regio waar het project inmiddels van start is gegaan.

Lees hier meer over het project en de start in West-Brabant >

Lees hier meer over het project in Zeeland >

HR-community: ervaringen en best practices

Als het aankomt op het werven van medewerkers hoeft niet iedere ondernemer zelf het wiel uit te vinden. In onze HR-community delen HR-managers best practices en ervaringen met elkaar. Wat moet je vooral wel en niet doen? Kijk hier voor een voorbeeld van een van onze inspirerende bijeenkomsten of neem direct contact met ons op.

Participeren Loont: inclusief ondernemersnetwerk

Al eens gekeken naar de mogelijkheden om iemand met een arbeidsbeperking in dienst te nemen? Het kan, én het werkt! Binnen ons inclusief ondernemersnetwerk Partciperen Loont vertellen ondernemers elkaar hoe ze dat doen en hoe het hun bedrijf verder brengt.

Nieuwsgierig wat de situatie is in jouw sector, in jouw regio? Bekijk dan de infographic die de NOS heeft gemaakt op basis van cijfers van het UWV. Klik boven in het scherm aan naar welk type werknemers je op zoek bent.

Bron: UWV-cijfers: vooral technisch personeel nauwelijks te krijgen

Interesse in een van deze activiteiten? Neem dan contact op met Anne Deelen.
deelen@vnocnwbrabantzeeland.nl of 013-205 00 21.

 

 

 

06.08.19

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement