Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Europa is aan zet om verdienvermogen te versterken | Terugblik dialoog ondernemers en kandidaat-Europarlementariërs

Tot nu toe is er nog maar weinig aandacht voor, maar binnenkort vinden toch echt de verkiezingen voor het nieuwe Europese Parlement plaats. Op 6 juni kiezen we de eenendertig Nederlanders die ons land in het Europees parlement gaan vertegenwoordigen. Reden voor VNO-NCW Brabant Zeeland om in gesprek te gaan met kandidaten voor een zetel in het parlement uit de eigen regio.

Rust aan het regelfront

Dat gesprek vond plaats op dinsdag 28 mei bij LambWeston in Breda. CDA, D66, NSC en GroenLinks-PvdA namen aan het ondernemersgesprek deel. Van de kant van VNO-NCW wees directeur Ellen Kroese op de noodzaak van een krachtige interne markt, actief industriebeleid op Europese schaal en meer ruimte voor het MKB om te kunnen ondernemen. En vooral: minder regels. Na 850 nieuwe regels de laatste jaren is er echt behoefte aan rust aan het regelfront.

Robbert van Eerd, CDA: "Probleem is dat Nederland de EU-regels vaak anders interpreteert dan de andere landen in Europa"
René Visser, NSC: "Beperk de regelzucht, leg het accent bij versterking van de EU"

Level playing field is een must

LambWeston (Carmen van Casteren), Cargill (Leon Kalle) en Nyrstar (Henk Leendertse) gaven aan hoe de Europese Unie kan helpen de positie van het bedrijfsleven in ons land te versterken: een level playing field voor bedrijven binnen Europa is een must. Ze maakten daarbij ook duidelijk dat een nieuwe koers geboden is want het vestigingsklimaat in Europa blijft achter bij de andere economische blokken in de wereld. Er is dus flink wat werk aan de winkel.

Emma Laurijssens, D66: "Level playing field voor ondernemers in de EU is cruciaal. Hoe ontstaan toch die verschillen?"
Elmar Smid, GroenLinks-PvdA: "Een level playing field is ook nodig op het gebied van minimumloon, dat Europees gelijkgetrokken zou moeten worden."

Europa aan zet

De Europese politici en de ondernemers waren het erover eens dat Europa nu aan zet is om het verdienvermogen te versterken. Discussie was er wel over de vraag over hoe de EU daarin dient op te treden. Focus is nodig, maar op welke gebieden dan? Alle reden dus om op 6 juni te gaan stemmen voor een nieuw Europees Parlement, want er staat veel op het spel!

Jan van Mourik, manager belangenbehartiging en lobbyist milieu en duurzaamheidVragen of meer informatie?

Neem dan contact op met Jan van Mourik, manager belangenbehartiging, via mourik@vnoncwbrabantzeeland.nl

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement