Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

VNO-NCW Zeeland pakt krapte op de arbeidsmarkt aan

Samen met de Zeeuwse overheden gaat VNO-NCW Zeeland de regionale arbeidsmarkt versterken. Op 10 juli jl. tekende Minouche den Doelder en de Goese wethouder en voorzitter van de Zeeuwse Werkkamer André van der Reest een doe-agenda om samen de krapte op de Zeeuwse arbeidsmarkt aan te pakken. Dit regionale actieplan stelde VNO-NCW Zeeland op samen met de Zeeuwse gemeenten, UWV en team arbeidsmarktregio Zeeland. Zeeland heeft de krapste arbeidsmarkt van Nederland.

Het regionaal actieplan is tot stand gekomen naar aanleiding van een kamerbrief van staatssecretaris Tamara van Ark (VVD). Zij wil meer mensen aan het werk te krijgen en roept overheden en werkgevers samen te werken in de regio. Ook heeft de staatssecretaris de intentieverklaring Perspectief op Werk gepubliceerd. De uitgangspunten van Perspectief op Werk zijn het verbeteren van de publiek-private samenwerking, en het realiseren van maatwerk.

Om de samenwerking tussen Zeeuwse overheden en werkgevers te versterken en daarmee de professionalisering verder uit te bouwen, is dit voor de korte termijn uitgewerkt in een Zeeuwse doe-agenda Perspectief op Werk. De belangrijkste pijlers hierin zijn het versterken van de match tussen vraag en aanbod, de plaatsing goed en efficiënt laten verlopen voor beide partijen en vervolgens het behouden van deze werkplek door middel van scholing en begeleiding. Voor de langere termijn is de ambitie om te komen tot een meerjarige visie voor de arbeidsmarktregio Zeeland. Bij goedkeuring van het actieplan komt Zeeland in aanmerking voor een bedrag van twee maal één miljoen euro voor de uitvoering hiervan.

In de praktijk komt het erop neer dat we werkzoekende kandidaten werkfit willen maken met training en opleiding. Ook al is er krapte, er is ook een groep werkzoekende Zeeuwen die goede competenties beschikken maar net een aantal ‘papiertjes’ missen. Die groep willen we werkfit maken en inpassen op vacatures die er nu bij bedrijven zijn. Ook willen we met de agenda door met Participeren Loont, het ambassadeursproject om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen. Uiteindelijk gaat het om werkgevers die goede kandidaten krijgen aangeleverd voor hun vacatures. VNO-NCW Zeeland wil ook bereiken dat ondernemers in Zeeland één aanspreekpunt krijgen, één werkgeversservicepunt.

Doe Agenda Perspectief Op Werk

Nieuwsbericht in de PZC en in de Bevelandse Bode.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement