Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Wat is nog echt? | Terugblik bijeenkomst Ondernemen met AI

Artificiële intelligentie (AI) is een van de belangrijkste nieuwe spelers op de markt. Alleen weten ondernemers vaak niet niet hoe ze de tool in moeten zetten. Jij wel? Veel bedrijven lopen rond met de vraag: “Wat voor toegevoegde waarde heeft AI voor mijn vakgebied”. VNO-NCW Brabant Zeeland speelde hierop in en reisde maandag 24 juni af naar Den Bosch om een AI-bijeenkomst te organiseren voor haar leden bij Grasso. 

Al 75 jaar winnen we geen spellen meer die we zelf bedenken. Vijf jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde Alan Turing de eerste vorm van kunstmatige intelligentie, de Turing-Test. Eind 2022 beleefde AI echter zijn definitieve doorbraak. Sindsdien gaat er geen dag voorbij zonder dat we ermee in aanraking komen.

“If you put garbage in, you’ll get garbage out” – Alexander van Eerden

Geschiedenis van AI

Building Blocks founder Alexander van Eerden opende de sessie en nam ons in vogelvlucht mee door de geschiedenis van AI. Anton de Nijs van BrainStax – Stay Ahead voegde als tweede spreker toe hoe belangrijk de balans blijft tussen data en informatie zelf. Afsluitend gaf Kees Koertshuis van Buro GEKKO een demonstratie van CoPilot; eens te meer werd duidelijk dat de mogelijkheden eindeloos zijn met AI, bijvoorbeeld om de arbeidsproductiviteit te vergroten.

Iedereen zit met vragen

Lycke van Boekel, CEO bij Boekel AGF Horecagroothandel was een van de geïnteresseerden bezoekers en was na afloop laaiend enthousiast. “Ik heb heel veel ondernemers gesproken die zeiden dat ze er meteen mee aan de slag gaan.” Met een big smile voegde ze eraan toe dat de hele setting waarin de bijeenkomst plaatsvond er eentje was waarin ze zich heel comfortabel voelde. “Je merkt dat iedereen met vragen zit. Het is fijn dat je hier op een vrije, laagdrempelige manier je mening kan delen.”

Meteen mee aan de slag

Tijdens de afsluitende borrel bleken de bovenkamers aardig vol te zitten met informatie. En wat bleek? Het gros van de ondernemers stond met jeukende handen klaar in aanslag. “Ik ga hier morgen meteen mee aan de slag”, was de tendens. Dat gold ook voor Sjoerd Lemstra, die de bijeenkomst zag als een volgend zetje in de goede richting. “Het is nu vooral zaak dat je er iets mee gaat doen. Maar het is wel duidelijk, in AI zit de toekomst.”

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement