Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Stimac inspireert met eigen opleiding: “Ik zie het helemaal voor me” | Terugblik bijeenkomst HR-community

Personeel zelf opleiden, is dat noodzaak of luxe? Tijdens een bijeenkomst van de HR-community van VNO-NCW Brabant Zeeland liet Harm van Stiphout zien dat bij Stimac B.V. het één tot het ander leidt.  

Volgende bijeenkomst CZ Tilburg >

Een kijkje in de keuken van een ander is altijd leuk, al helemaal als dat bedrijf zich onderscheidt. Zoals Stimac in Deurne, dat zich focust op technisch industrieel onderhoud. Bij gebrek aan personeel maakte eigenaar Van Stiphout van de nood een deugd en leidt hij sinds jaar en dag zelf zijn personeel op. “Jaren geleden zagen we dat het voor het onderwijs lastig is om personeel op te leiden dat hier meteen mee kan draaien, daarom zijn we het zelf gaan doen. Onze monteurs werken op locatie dus is het essentieel dat ze weten wat ze doen. En de opleiding heeft 100% slagingskans tot nu toe”, glundert de ondernemer.

“Opleiden is niet jullie core business, maar het zit wel in jullie DNA”

Het enthousiasme waarmee Van Stiphout vertelt over zijn interne opleiding straalt direct af op de aanwezigen. Zo was Angelique van der Zanden van Knapen Trailers B.V. onder de indruk. “Als je ziet wat ze hier allemaal al doen aan zelfopleiding… Dat zet je aan het denken. Zelf experimenteren wij ook, dat maakt het leuk om te zien hoe ze dat hier al zo professioneel aanpakken. Daarnaast spreken Stimac’s standpunten wat betreft investeren in je personeel me erg aan. Op zo’n manier blijft je personeel ook ambassadeur van je bedrijf mochten ze je toch verlaten.”

“Als de motivatie er is, is er veel mogelijk”

Het enthousiasme van Van der Zanden is begrijpelijk. Puntje bij paaltje laat Van Stiphout er geen gras over groeien met zijn interne opleidingen. Van theorie en praktijkopdrachten tot aan zelfverzonnen modules op verschillende niveaus; niks is te gek. Hiermee opent hij een nieuw blik medewerkers op de arbeidsmarkt voor Stimac.

“In de afgelopen twee jaar hebben we in totaal zes mensen omgeschoold. Daar zat een kok bij, maar ook een vrachtwagenchauffeur en zelfs een animatiefilmmaker. Waar motivatie is, is een weg.”

Ogen geopend

De vastberadenheid van Stimac opent de ogen van veel aanwezigen, zoals van Femke Voets van Den Ouden Groep. “Ik heb hier zó veel van opgestoken. Zelf willen we meer opleiden omdat er (te) weinig doorstroming is vanuit het MBO. Er is sprake van kennisdeling, maar een opleiding met vrijwel alles erop en eraan in elkaar zetten is andere koek. Nu ik het hier heb gezien, zie ik het ook bij ons helemaal voor me.”

Was je hier niet bij en wil je ook de toegevoegde waarde ervaren van onze HR-Community? Wees niet getreurd, op 5 september is de volgende bijeenkomst. Dit keer bij CZ in Tilburg met als onderwerp medewerkersbetrokkenheid. 

Volgende bijeenkomst CZ Tilburg >

Over de HR-community

Horen hoe andere organisaties een HR-thema benaderen of implementeren is van grote toegevoegde waarde. Het geeft nieuwe perspectieven in bedrijfsvisies. Wil jij met collega HR-managers en -professionals om tafel en jouw horizon verbreden? Sluit dan aan bij deze succesvolle community! Vragen of meer informatie? Neem dan contact op met het secretariaat via community@vnoncwbrabantzeeland.nl.

Meer informatie over de HR-community >>

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement