Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Eén Werkcentrum in iedere arbeidsmarktregio voor werkgevers met personeelsvraagstukken

Ben je werkgever met personeelsvraagstukken? Dan kun je binnenkort terecht bij een ‘Werkcentrum’

Er komt in iedere arbeidsmarktregio één loket waar werkgevers en werk(zoek)enden terecht kunnen met hun vragen over werk, scholing en loopbaan en personeel. Dit loket gaat ‘werkcentrum’ heten. Dat heeft demissionair Minister Van Gennip deze week aan de Tweede Kamer laten weten. Het versimpelen van de dienstverlening aan werkgevers was de afgelopen jaren een speerpunt van de leden van VNO-NCW Brabant Zeeland.

Eenvoudiger hulp vinden

In de huidige arbeidsmarkt hebben veel werkgevers vragen op het gebied van werving- en selectie, het aannemen van een werkzoekende, inclusie of om- en bijscholing. Belangenbehartiger Anne Deelen, actief in zes arbeidsmarktregio’s, over deze ontwikkeling: “Het is ontzettend goed dat het voor werkgevers eenvoudiger wordt om hulp en advies te vinden over personeelsvraagstukken of scholing van werknemers. In de huidige situatie hebben bedrijven te maken met een grote diversiteit aan loketten, regelingen en uitvoerders daarvan. Met de komst van één gezamenlijk loket, het werkcentrum, zijn werkgevers altijd aan het juiste adres.”

"Het is ontzettend goed dat het voor werkgevers eenvoudiger wordt om hulp en advies te vinden over personeelsvraagstukken of scholing van werknemers. In de huidige situatie hebben bedrijven te maken met een grote diversiteit aan loketten, regelingen en uitvoerders daarvan. Met de komst van één gezamenlijk loket, het werkcentrum, zijn werkgevers altijd aan het juiste adres."

Wat gaan bedrijven hiervan merken?

Het Werkcentrum gaat publieke en private dienstverlening op één centrale plek ontsluiten. Dat zal gebeuren in een netwerkstructuur waarin organisaties uit de regio intensief met elkaar gaan samenwerken. Als werkgever kun je hier met alle personeelsvragen terecht en wordt je naar de juiste organisatie doorgeleid. ‘”Om het simpeler te maken zullen er ook loketten gaan verdwijnen, zoals het Werkgeversservicepunt, Leerwerkloket en het Regionaal Mobiliteitsteam,” gaat Deelen verder. “De dienstverlening van deze loketten gaat op in het Werkcentrum.” In sommige arbeidsmarktregio is er al een werkcentrum actief, zoals in Noordoost-Brabant en Zuidoost-Brabant. In andere regio’s worden voorbereidingen getroffen. Per 1 januari 2026 zal iedere regio een werkcentrum hebben.

"We hebben de één loket gedachte de afgelopen jaren actief uitgedragen in onze contacten met gemeenten, ministeries, vakbonden en publieke organisaties. Ik ben daarom heel positief over de plannen die er nu liggen. Dit onderwerp is en blijft ontzettend belangrijk voor onze leden."

Positief

VNO-NCW Brabant Zeeland pleit al enkele jaren voor het versimpelen van dienstverlening aan werkgevers. Deelen: “We hebben de één loket gedachte de afgelopen jaren actief uitgedragen in onze contacten met gemeenten, ministeries, vakbonden en publieke organisaties. Ik ben daarom heel positief over de plannen die er nu liggen. Dit onderwerp is en blijft ontzettend belangrijk voor onze leden. Uitdagingen op het gebied van personeel nemen eerder toe, dan af. Werkgevers moeten in de eerste plaats dus weten dát er hulp en advies beschikbaar is, en ook wáár zij kunnen aankloppen. Ondanks dat er in alle regio’s al hele goede dingen gebeuren, is dat nu echt nog niet altijd het geval.”

Vragen of meer informatie?

Neem dan even contact op met Anne Deelen via deelen@vnoncwbrabantzeeland.nl

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement