Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Een dag uit de week van… Anne Deelen, lobbyist en regiomanager VNO-NCW Brainport

Waar houden de mensen van VNO-NCW Brabant Zeeland zich eigenlijk mee bezig? Als ondernemersvereniging verkopen wij geen tastbare producten en bieden ook geen eenvoudig te begrijpen dienstverlening. Wij richten ons op het optimaliseren van het ondernemingsklimaat in Brabant en Zeeland. We weten, dat is nogal abstract. In onze rubriek ‘Een dag uit de week van…’ bieden we daarom een blik achter de schermen en laten we zien hoe wij ons sterk maken voor ondernemers.

We richten onze spot deze keer op Anne Deelen, lobbyist en sinds vorig jaar ook regiomanager VNO-NCW Brainport. Anne is bestuurskundige en werkt sinds 2017 voor onze vereniging. Ze geeft ons een inkijk in haar dynamische agenda.

Spannende dag

08:45 – De laptop op mijn werkkamer gaat open. Vandaag wordt een spannende dag: het is de deadline van de laatste formatieronde voor het nieuwe kabinet. Na een half jaar onderhandelen horen we of het de partijen is gelukt om tot een akkoord te komen. De NOS-app in de gaten houden dus. Daarnaast zie ik dat er een commissievergadering, ledenbezoek en vergadering bij de gemeente Breda op het menu staat. Deze verdienen nog wat voorbereiding. Aan de slag.

Online commissievergadering

09:30 – De meeting van de ‘commissie internationale medewerkers’ begint. Een een aantal keer per jaar komt deze groep ondernemers samen om te spreken over de positie van internationale medewerkers binnen het bedrijfsleven. We bepalen wat de standpunten van onze vereniging zouden moeten zijn in het maatschappelijke debat rondom dit thema. Deze keer gaat het over wat het toekomstige kabinet zou moeten doen om malafide gebruik van wetgeving (A1 constructie) aan te pakken. Dit is voor mij als lobbyist input om in gesprek te gaan gemeenten en ministeries, en wanneer nodig de media op te zoeken.

Bedrijfsbezoek in Helmond

11:00 – Ik stap in de auto weg naar een van onze leden. Een internationaal productiebedrijf in Helmond met klanten over de hele wereld. Sinds vorig jaar ben ik, naast onze belangenbehartiging, als regiomanager verantwoordelijk voor onze leden in de Brainportregio. Vandaag ga ik daarom in gesprek met de CEO om input op te halen: welke ontwikkelingen spelen er binnen het bedrijf? Als vereniging kunnen we onze leden bijvoorbeeld helpen door hen met elkaar in contact te brengen. Dit bedrijf loopt vooral aan tegen een ongelijk speelveld tussen EU-lidstaten op het gebied van energiekosten. Ik spreek met de CEO af om zijn input mee te nemen in een gesprek dat we hebben georganiseerd met enkele EU-parlementariërs eind mei.

Lunch in Tilburg

12:30 – Na mijn afspraak ben ik doorgereden naar ons kantoor in Tilburg. Inmiddels een bericht van de NOS, de formerende partijen zijn er bijna uit! Dat betekent dat morgen de plannen bekend zullen worden. Daar willen wij natuurlijk op reageren. In aanloop naar de verkiezingen hebben we bij Kamerleden flink aandacht gevraagd voor de standpunten van onze leden, bijvoorbeeld op het gebied regeldruk, netcongestie en stikstof. Wat zouden we daarvan terugzien in de plannen? Na de lunch bespreek met mijn collega’s uit het lobbyteam hoe we onze reactie gaan aanpakken. En, gezien in de hele morgen in de weer ben geweest: even tijd om mijn mail te checken.

Op naar Breda

15:00 – Klaar om naar mijn volgende afspraak te gaan: een bestuursvergadering (Regionaal Beraad) van de arbeidsmarktregio West-Brabant. Op het Stadskantoor in Breda tref ik enkele wethouders, vakbondsbestuurders, onderwijspartijen en UWV om afspraken te maken over dienstverlening aan werkgevers en werk(zoek)enden. Er is vorige week een Kamerbrief verschenen waarin staat dat er in iedere regio een ‘Werkcentrum’ moet komen waarachter organisaties met elkaar gaan samenwerken. Ik wil bereiken dat de belangen van onze leden goed worden meegenomen in de plannen die hiervoor worden gemaakt. Het was geen gemakkelijke vergadering, maar we hebben weer een stap gezet om hulp aan werkgevers en werknemers in de toekomst makkelijker te maken.

Radio aan en gaan

17:30 – Gelukkig is het woensdag, iets minder druk op de weg terug naar huis. Op de radio BNR om me bij te praten over de ontwikkelingen rondom de formatie. Kabinet Wilders-I gaat er komen. En dat betekent morgen weer een nieuwe, spannende dag voor de boeg!

Ook werken voor de grootste en meest invloedrijke werkgeversvereniging van het Zuiden van het land? Bekijk dan hier onze openstaande vacatures en solliciteer!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement