Kennisdeling en ontmoeting
Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Westkade 104
Postbus 97
4550 AB SAS VAN GENT
T 0115 451456

Participeren loont

Wat is Participeren Loont

Participeren Loont is een netwerk van betrokken werkgevers die hun bedrijven openstellen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit zijn de Ambassadeurs van het sociaal ondernemen: ze maken zich hard voor een inclusieve arbeidsmarkt en dragen dat ook uit. Het netwerk Participeren Loont in West-Brabant bestaat inmiddels al uit 110 van deze ambassadeurs. In Zeeland zijn we in januari 2019 begonnen met het bouwen van een netwerk.

Wat is het doel van Participeren Loont

Samen dragen deze werkgevers de opbrengsten van sociaal ondernemen uit en delen zij hun kennis, ervaringen en kandidaten met collega-werkgevers én overheidswerkgevers op dit gebied. Dit zorgt voor nieuwe creatieve oplossingen die bijdragen aan het verduurzamen van het participatieproces.

Ervaringsdeskundigen Participeren Loont

Ben je benieuwd naar deze oplossingen? Vraag het de ambassadeurs! Als ervaringsdeskundigen zijn zij er om je verder te helpen.

Kijk hier welke ondernemers in West-Brabant al ambassadeur zijn en doe inspiratie op

Aansluiten bij Participeren Loont

Wil je je ook aansluiten bij het netwerk?

Voor de regio West-Brabant neem je direct contact op met Annemiek Heinen via heinen@vnoncwbrabantzeeland.nl. Annemiek is projectleider regio West-Brabant en kan al je vragen beantwoorden.

Voor de regio Zeeland neem je direct contact op met Cees Pille via pille@vnoncwbrabantzeeland.nl. Cees is regiomanager VNO-NCW Zeeland.

Meet-ups Participeren Loont

Regelmatig organiseren wij leuke en inspirerende meet-ups met de ambassadeurs. Kijk op onze agenda wanneer deze plaatsvinden of neem even contact op met Annemiek als je een keer vrijblijvend een bijeenkomst bij wilt wonen.

Op naar de 100.000 banen!

Iedereen die kan werken maar daarbij ondersteuning nodig heeft, valt sinds 1 januari 2015 onder de Participatiewet. Deze wet is er om zoveel mogelijk mensen met een arbeidsbeperking werk te laten vinden. Werkgevers in de marktsector hebben beloofd te zorgen voor 100.000 werkplekken in 2026 voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit noemen we de Banenafspraak. Deze afspraak is onderdeel van het Sociaal Akkoord, en vastgelegd in de Participatiewet.

Wat betekent dit voor je bedrijf?

Dag van de 1000 Voorbeelden

Tijdens de Dag van de 1000 Voorbeelden op 14 maart 2019 zetten we werkgevers in het zonnetje die mensen met een arbeidsbeperking in dienst hebben genomen. Dit doen we met activiteiten in de arbeidsmarktregio’s en het landelijke festival in Den Haag. Lees meer…