Participeren loont

Ambassadeursnetwerk van een inclusieve arbeidsmarkt

Participeren Loont is een netwerk van betrokken werkgevers die hun bedrijven openstellen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het zijn de ambassadeurs van sociaal ondernemerschap: ze maken zich hard voor een inclusieve arbeidsmarkt en dragen dat ook uit. Het netwerk Participeren Loont in West-Brabant bestaat inmiddels al uit 150 van deze ambassadeurs. In Zeeland begonnen we in januari 2019 met het bouwen van een netwerk dat inmiddels uit 25 ambassadeurs bestaat. En hier houdt het niet op, want het netwerk gaan we ook uitrollen in Noordoost- en Midden-Brabant!

Doel Participeren Loont

Samen dragen deze werkgevers de opbrengsten van sociaal ondernemen uit en delen zij hun kennis, ervaringen en kandidaten met collega-werkgevers én overheidswerkgevers op dit gebied. Dit zorgt voor nieuwe creatieve oplossingen die bijdragen aan het verduurzamen van het participatieproces. Het ultieme doel is een inclusieve arbeidsmarkt waarin niemand aan de zijlijn hoeft te staan en  iedereen mee kan doen!

Sociaal ondernemen, waar begin je?

Wil jij ook je maatschappelijke betrokkenheid tonen en sociaal gaan ondernemen, maar weet je niet waar te beginnen? Vraag het de ambassadeurs! Als ervaringsdeskundigen zijn zij er om je verder te helpen. Neem hiervoor contact op met projectleider Peggy de Neef via e. neef@vnoncwbrabantzeeland.nl of t. 06-10938678. VNO-NCW Brabant Zeeland verbindt en faciliteert ondernemers bij vraagstukken op verschillende thema’s. 

Regelmatig organiseren wij leuke en inspirerende bijeenkomsten voor en met de ambassadeurs van Participeren Loont. Ook ondernemers die geïnteresseerd zijn in het onderwerp zijn van harte welkom! Kijk op onze agenda wanneer deze plaatsvinden.

Word ook ambassadeur van sociaal ondernemerschap

Wil jij je ook aansluiten bij het netwerk van Participeren Loont? Neem dan direct contact op met Peggy de Neef via neef@vnoncwbrabantzeeland.nl of 06-10938678. Peggy is projectleider voor de regio’s West-Brabant en Zeeland en kan al je vragen beantwoorden.

Participeren Loont West-Brabant                  Participeren Loont Zeeland

Op naar de 100.000 banen!

Iedereen die kan werken maar daarbij ondersteuning nodig heeft, valt sinds 1 januari 2015 onder de Participatiewet. Deze wet is er om zoveel mogelijk mensen met een arbeidsbeperking werk te laten vinden. Werkgevers in de marktsector hebben beloofd te zorgen voor 100.000 werkplekken in 2026 voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit noemen we de Banenafspraak. Deze afspraak is onderdeel van het Sociaal Akkoord, en vastgelegd in de Participatiewet.

Wat betekent dit voor je bedrijf?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement