Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Wientjes: ‘blijf eensgezind samenwerken om de impuls van € 650 miljoen te realiseren’

De marinierskazerne zou naar provincie Zeeland komen. Maar na jarenlang gepraat ging het uiteindelijk toch niet door. Een forse tegenvaller of misschien een blessing in disguise voor de Zeeuwse economie en het bedrijfsleven? Wij nodigden speciaal adviseur Bernard Wientjes en zijn opvolger Siebe Riedstra uit om met onze leden te praten over het compensatiepakket dat er nu ligt. Ruim 125 deelnemers melden zich aan voor het event op 1 september jl. bij Cinecity in Vlissingen.

Tijd voor Zeeland opeisen

Bernard Wientjes gunde ons een kijkje achter de schermen van de realisatie van het pakket. Hij drukte hierbij de aanwezige Zeeuwse bestuurders op het hart om iets minder bescheiden te zijn en vaker tijd voor Zeeland op te eisen bij hun Haagse collega’s. Vervolgens droeg hij het stokje over aan Siebe Riedstra. ‘Er moet heel hard gewerkt gaan worden door het Zeeuwse bedrijfsleven en het Rijk. Ik ben door de overheid aangesteld als toezichthouder om ervoor te zorgen dat alle gemaakte afspraken ook daadwerkelijk worden uitgevoerd en eventuele knelpunten worden opgelost. Het is hierbij mijn ambitie om sneller te gaan dan de afgesproken deadlines’, aldus Riedstra. Wientjes vulde hem aan: ‘Belangrijk daarbij is dat de Zeeuwse overheden nauw met elkaar blijven optrekken en ondernemers de kansen benutten die de regeling biedt.’

Panelleden Daan Schalck van Nort Sea Port, Nathalie de Muynck van Zeeland Refinery en Ton Brandenberg, betrokken bij Campus Zeeland, deelden alvast de uitdagingen en kansen die zij zien voor Zeeland en hun specifieke aandachtsgebieden logistiek, duurzaamheid en kennis.

Corona-proof

De organisatie van dit corona-proof event in de CCXXL zaal van Cinecity lag in handen van VNO-NCW Zeeland in samenwerking met De Maatschappij. Erik van Oosten, regiomanager VNO-NCW Zeeland: ‘Het was de eerste bijeenkomst waar we weer fysiek met de leden bij elkaar kwamen. Dat was beste spannend. De organisatie had door de coronamaatregelen wel wat voeten in aarde. Het was dan ook fijn dat we veel positieve reacties kregen van de aanwezigen. Zowel op inhoud als organisatie. Van “Erg goed geregelde bijeenkomst” tot “Leuke toelichting op de plannen” en “Hier kan het bedrijfsleven op aansluiten”.’ 

Concreet vervolg voor ondernemers

Niet alleen Siebe Riedstra maar ook VNO-NCW Zeeland houdt graag de vaart erin. Daarom nodigen wij Riedstra uit om binnenkort met Zeeuwse ondernemers aan tafel te gaan over de doorvertaling van het compensatiepakket voor het Zeeuwse bedrijfsleven. Heb jij hier interesse in? Stuur dan een mail met jouw motivatie naar Chantal de Jonge via jonge@vnoncwbrabantzeeland.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement