Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

‘VNO-NCW mag best breder op de Zeeuwse kaart!’

‘De onderlinge samenhang en samenwerking tussen verschillende Zeeuwse bedrijven en instellingen kan volgens mij een stuk beter. Er is al veel ten goede veranderd, maar regelmatig zie ik toch de oude eilanden-mentaliteit de kop op steken. Daarmee doen we onszelf als Zeeuws bedrijfsleven tekort!’ Duidelijke taal van Ronald Wielemaker, bestuurslid bij VNO-NCW Zeeland.

Ronald Wielemaker, bestuurslid VNO-NCW Zeeland

‘Mijn naam is Ronald Wielemaker, algemeen directeur bij Transport- en Containerbedrijf Wielemaker BV in Middelburg. Ik ben 43 jaar, getrouwd met Ilona en vader van twee kinderen; Evi (14) en Finn (12). Wij wonen in Koudekerke, centraal tussen Vlissingen, Middelburg en het strand. Dat laatste is niet onbelangrijk, want daar brengen wij veel van onze vrije tijd door.

Mening uitdragen

Ik heb een sterke neiging overal een mening over te hebben en die ook uit te dragen. Naast VNO-NCW doe ik dat ook actief binnen de brancheorganisatie Transport- en Logistiek Nederland als bestuurslid van de deelmarkt Afvalstoffenvervoer. Ook heb ik zitting in het bestuur van de Middelburgse Bedrijvenclub. Sinds kort ben ik ook voorzitter van Zeeland Connect, het innovatienetwerk van overheid, kennisinstellingen en private partijen voor de logistiek in Zeeland.

Toegevoegde waarde

Toen ik in 2006 bij Wielemaker kwam werken waren wij lid van VNO-NCW Brabant Zeeland – in die tijd de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) – en nog een behoorlijk aantal andere netwerken. Op dat moment zag ik daar de toegevoegde waarde niet zo van in en beëindigde een aantal lidmaatschappen. Jaren later later had ik een keer een gesprek met Ronald Reunis, destijds bestuurslid en werkzaam bij Lumileds in Middelburg. Het verbaasde hem dat Wielemaker geen lid was van VNO-NCW Zeeland. Ronald zette mij stiekem toch aan het denken. Ik was lid van TLN, een landelijk netwerk gericht op de transportsector. Een sterk regionaal en branche-overstijgend Zeeuws netwerk zou voor Wielemaker dus echt wel  een meerwaarde zijn. Zo gezegd, zo gedaan. Sinds januari 2017 ben ik weer lid en sinds 2019 zelfs actief als bestuurslid van VNO-NCW Zeeland. Achteraf bezien vermoed ik dat Ronald graag een naamgenoot in het bestuur wilde behouden als hij zou vertrekken…;)

Knelpunten op de agenda 

Binnen het bestuur is mijn aandacht vooral gericht op infrastructuur, ruimtelijke ordening en bereikbaarheid. Een onderwerp dat ook zakelijk erg belangrijk voor mij is. Samen met Rik Derksen, belangenbehartiger bij VNO-NCW Brabant Zeeland probeer ik knelpunten op de agenda te krijgen én te houden bij de betreffende overheden. Door mijn functie binnen Zeeland Connect heb ik ook regelmatig contact met collega-ondernemers in de regio en de gedeputeerden in Zeeland. Dat zorgt voor korte lijnen, zowel vanuit de ondernemers als richting de overheid.

Centrale rol opeisen

Wat ik veranderd zou willen zien binnen onze vereniging? VNO-NCW mag wat mij betreft nog wat duidelijker en breder op de kaart worden gezet als dé belangenbehartiger van het totale Zeeuwse bedrijfsleven. Nu hoor ik vaak nog dat VNO-NCW er toch vooral is voor de grotere ondernemingen. Soms is dat ook een gevolg van het grote aantal clubs, verenigingen en instellingen dat zich inzet voor de belangen van een bepaalde regio, branche of andere verzameling van bedrijven. Wat mij betreft zou VNO-NCW daar een meer centrale rol in mogen opeisen, zodat er één duidelijk standpunt en signaal ontstaat richting de omgeving, waarin ook meer bedrijven zich herkennen.

Tot slot hoop ik dat iedereen op een gezonde manier – zowel privé als zakelijk – uit de Corona-periode komt.’

Meer te weten komen over Ronald Wielemaker en zijn bedrijf? Klik hier.

In onze reeks Bestuurders in de spotlight laten we je graag kennismaken met de bestuurders van VNO-NCW Brabant Zeeland door de regio’s heen. Dit zijn stuk voor stuk gedreven ondernemers die naast hun bedrijf ook voor het algemene ondernemersbelang opkomen via hun actieve rol binnen onze vereniging.

Ben je nieuwsgierig naar wat onze vereniging voor jou en jouw bedrijf kan betekenen? Wil je graag een keer vrijblijvend deelnemen aan een (online) bijeenkomst? Neem dan rechtstreeks contact op Chantal de Jonge, jonge@vnocnwbrabantzeeland.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement