Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Terugblik Zeeuws Familiebedrijvennetwerk: Crises en de toekomst van het familiebedrijf

Het netwerk van VNO-NCW Zeeland voor Zeeuwse familiebedrijven kwam op 30 maart jl. voor de tweede keer bij elkaar. Dit keer waren we te gast bij Krijn Verwijs Yerseke B.V. Het thema Crises en de toekomstbestendigheid van het familiebedrijf kón haast niet actueler. 

Familie Verwijs

Caroline Verwijs, directeur van het schaal- en schelpdierbedrijf, liet zien hoe ze het verhaal van de familie Verwijs succesvol inzet bij de positionering van hun merk Premier. Dit vijfde generatie familiebedrijf doorstond zelf ook de nodige crises, wat uiteraard ook aan bod kwam in haar verhaal.

(Foto: Links Caroline Verwijs)

Vertegenwoordiging familiebedrijven in DGA platform

De voorzitter van het Zeeuws Familiebedrijvennetwerk, Danny Hollestelle, vertelde over de lobbyactiviteiten die het landelijk DGA platform van VNO-NCW uitoefent voor familiebedrijven. Tijdens de meeting in maart van het platform kwamen verschillende onderwerpen voorbij, zoals de privacy gevoeligheid van het UBO register. Reden waarom VNO-NCW oproept tot uitstel van de deadline van UBO-registratie. Ook de BOR (Bedrijfsopvolgingsregeling) stond op de agenda. Gepleit wordt voor een verbeterde regeling waarbij misbruik wordt aangepakt. En uiteraard werden de effecten van de oorlog in Oekraïne besproken, evenals de ondersteuning van ondernemers in coronatijd. Dit laatste dreigt ondergesneeuwd te raken door de huidige situatie in Europa, maar heeft nog steeds een enorme impact op veel ondernemers. Danny roept de leden van het Zeeuws familiebedrijvennetwerk op: ‘Meld mogelijke lobbypunten of andere issues. Neem hiervoor gerust contact op met mij of VNO-NCW Zeeland.’

Intermenselijke krachten

In het tweede gedeelte van de bijeenkomst gaf Rob van Boxtel, senior corporate finance adviseur bij onze strategische partner ABAB Accountants en Adviseurs, interessante inzichten in de intermenselijke krachten die een familiebedrijf uit balans kunnen brengen. Voor veel deelnemende ondernemers een eyeopener en dus nuttige informatie om mee te nemen naar het eigen bedrijf.

Na afloop kregen de deelnemende Zeeuwse familiebedrijven nog een rondleiding door het bedrijf . Een boeiende afsluiting die nog maar eens de passie voor hun mooie zilte natuurproducten onderstreepte.

Wil je meer weten over het Zeeuws Familiebedrijvennetwerk of heb je een kwestie die je graag wil aankaarten bij het DGA platform? Neem dan contact op met Chantal de Jonge via jonge@vnoncwbrabantzeeland.nl

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement