Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Terugblik online sessie met Hans de Boer: maatregelen in de coronacrisis

Uit een enquête van VNO-NCW Brabant Zeeland blijkt dat ondernemers zorgen hebben over liquiditeit (75%), het wegvallen van aanvoer (52%), het wegvallen van orders (86%) en gedwongen ontslagen (52%). Velen vrezen dat ze dit niet lang volhouden. Nu de eerste NOW-regeling afloopt is perspectief hard nodig. Hoe brengen we de economie weer op gang?

Voorzitter van VNO-NCW Hans de Boer ging op 18 mei tijdens een vraag- en antwoord sessie in op vele vragen die leven onder de Zeeuwse en Brabantse ondernemers. Hoe staat het met de Haagse lobby? Wat verwacht je van het tweede steunpakket? Wat betekent deze crisis voor Brabant en Zeeland?

Hans de Boer wist op een laagdrempelige manier de lokale vereniging met de landelijke lobby te verbinden. Zo vertelde hij over het belang van de innige samenwerking tussen politiek, ondernemers en vakbonden. Met respect naar elkaar en de verschillende belangen bereiken we het meest optimale. Met alle onzekerheden is Hans reëel over de toekomst: ‘We komen eruit maar het gaat nog even pijn doen’. De deelnemers beoordeelden deze sessie met een 8,5. Enkele reacties:

‘Mooi evenwicht tussen de diverse onderwerpen, techniek, oog voor ondernemingen en mensen. Eerlijk in toekomstbeeld.’

‘Goede informatie over het proces waar hij in zit sinds de uitbraak van Corona, in samenspraak met waar hij namens VNO-NCW zijn bijdrage aan heeft geleverd. Ook inzicht in de toekomstige maatregelen en tijd waarin ondernomen gaat worden in relatie met alle onzekerheden van het moment.’

‘Hans gaf echt zijn eigen kijk op de situatie en legt goed en praktisch uit wat hij met MKB NL en VNO-NCW hebben gedaan richting de overheid. Geeft vertrouwen dat bedrijven gehoord worden.’

Een vervolgsessie in juni staat op de planning. Meer informatie hierover volgt. Houd onze evenementenkalender in de gaten!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement