Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Terugblik bedrijfsbezoek Rhenus Warehousing Solutions

Op donderdagmiddag 14 maart verwelkomden we met trots een groep van zo’n 50 ondernemers in het imposante pand van Rhenus Warehousing Solutions langs de A58.  Wat volgde was een inspirerende verkenning van niet alleen het uiterlijk, maar ook het innerlijk van dit vooruitstrevende bedrijf.

Bij binnenkomst werden onze zintuigen direct geprikkeld door de ruime interieurs en overvloedige lichtinval. Het was meteen duidelijk dat Rhenus Warehousing Solutions niet alleen een hoge standaard hanteert voor zijn externe presentatie, maar ook voor de interne werkomgeving.

Familiebedrijf

De middag begon met een presentatie van Markus Simons, de Managing Director van Rhenus Warehousing Solutions in Nederland. De lat ligt hoog bij Rhenus. Begrijpelijk gezien de gevoelige producten waarmee zij werken. Als logistieke dienstverlener biedt Rhenus oplossingen  voor diverse sectoren, waaronder de medische en high-tech sector. Wat voor velen wellicht een verrassing was, is dat Rhenus deel uitmaakt van een Duits familiebedrijf. Markus deelde enkele indrukwekkende cijfers over de organisatie, met wereldwijde activiteiten en een personeelsbestand van zo’n 39.000 medewerkers. Ondanks deze omvang koestert Rhenus het ondernemerschap, waarbij ze de waarden van een familiebedrijf hoog in het vaandel houden.

Diversiteit

In de provincie Brabant heeft Rhenus vestigingen in Son, Oirschot en Tilburg, waarmee ze een sterke lokale aanwezigheid hebben opgebouwd. Het bedrijf kenmerkt zich door een divers personeelsbestand, wat zorgt voor een dynamische werkomgeving en een vruchtbare voedingsbodem voor goede ideeën. Het welzijn van de medewerkers staat centraal, met veel aandacht voor een ergonomische werkplek en natuurlijk daglicht. Op de locatie langs de A58 vinden zo’n 350 medewerkers een inspirerende werkplek.

Meest duurzame logistieke gebouw ter wereld

Tijdens de rondleiding kregen we de kans om een kijkje te nemen op het dak met  maar liefst 14.000 zonnepanelen. Het pand is volledig gasloos en voldoet aan de nieuwste BREEAM-normen, waarmee het voor lange tijd de titel Het meest duurzame logistieke gebouw ter wereld mocht dragen.

Natuurlijk kent Rhenus ook uitdagingen, maar daar gaan ze proactief mee om. Na de rondleiding deelde Ragna Thielen, als Sustainability Manager, de uitdagingen rondom de duurzaamheidsstrategie van Rhenus Warehousing Solutions. Het bedrijf ondersteunt de SDG-doelen en werkt aan concrete stappen om deze te realiseren. Zo wordt er bijvoorbeeld gewerkt aan het verminderen van verpakkingsmateriaal, waarbij intrinsieke motivatie een sleutelrol speelt.

De bijeenkomst werd uiteraard afgesloten met een informele borrel, waarbij ruimte was om na te praten en contacten te leggen.

Vragen of meer informatie?

Neem dan contact op met Marloes Rijken via middenbrabant@vnoncwbrabantzeeland.nl

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement