Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Terugblik werkbezoek Ingrid Thijssen aan ondernemend Land van Cuijk

Ingrid Thijssen, voorzitter VNO-NCW landelijk, bracht op maandag 11 maart een werkbezoek aan het Land van Cuijk in de regio Noordoost-Brabant. Als eerste bezochten we met haar MSD Animal Health Nederland in Boxmeer.

Ingrid opende het uitgebreide laboratorium van Research & Development voor virologische vaccins. Samen met de productielocatie in De Bilt ondersteunt de vestiging in Boxmeer de wereldwijde leidende positie van MSD Nederland op de markt voor Animal Health vaccins. Een mijlpaal!

Rondetafelgesprek

Daarna nam Ingrid deel aan het rondetafelgesprek en diner met vijf ondernemers die een bedrijf leiden in Land van Cuijk. Stuk voor stuk mooie bedrijven met elk een eigen verhaal. Er was volop ruimte om de zorgen over het vestigingsklimaat te delen met onze landelijk voorzitter en haar te bevragen. Onderwerpen als vergunningverlening, netcongestie, energietransitie, kenniswerkers, bereikbaarheid, maar vooral ook samenwerking in de regio, kwamen voorbij.

Nu bijsturen

We sloten het werkbezoek af met de lezing van Cicero in Sint Anthonis voor een paar honderd belangstellenden. Ook hier sprak Ingrid haar oprechte zorg uit over het ondernemingsklimaat en het verdienvermogen van Nederland. Als VNO-NCW, zowel landelijk als in de regio, maken we ons al lange tijd zorgen over de achteruitgang van ons vestigingsklimaat. Eindelijk begint het besef breed door te dringen. “Laten we vooral geen dingen doen waar we over tien jaar spijt van hebben”, waarschuwde Ingrid. Met andere woorden: nu bijsturen!

Ook zorgen in de regio

Voorzitter van VNO-NCW Noordoost-Brabant Martin van Collenburg vertelde aansluitend een verhaal over de kracht van de regio. Waar komen we vandaan, waar staan we nu en wat zijn de zorgen die we hier hebben. Ja, ook hier zorgen… De manier waarop Martin zijn verhaal deed en het feest der herkenning ten aanzien van de eigen regio, de zesde economische regio van Nederland, zorgde toch nog voor enig optimisme.

Bij Cicero staan wereldse zaken én gebeurtenissen in de eigen regio centraal. Dat was deze avond zeker het geval. We kijken terug op een geslaagde dag.

Vragen of meer informatie?

Neem dan contact op met Fleur de Best, regiomanager VNO-NCW Noordoost-Brabant, via best@vnoncwbrabantzeeland.nl

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement