Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Community Topvrouwen op bezoek bij kopstukken in Den Haag | Terugblik 29 november

Met een groep van dertig leden van onze Community Topvrouwen reisden we woensdag 29 november af naar de politieke hoofdstad voor een ontmoeting met invloedrijke vrouwen in Den Haag. We gingen in gesprek met minister Conny Helder, de voorzitter van VNO-NCW landelijk Ingrid Thijssen en aanstaand Kamerlid voor NSC Femke Zeedijk-Raeven. 

Conny is verantwoordelijk voor de portefeuille Langdurige Zorg en Sport en was hiervoor als bestuurder van TanteLouise een topvrouw in Brabant. Ze wijdde uit over haar baan en welke uitdagingen dit met zich meebrengt. Ook gingen de topvrouwen met haar in gesprek over de toekomst van de zorg, waaronder de krappe arbeidsmarkt in de zorgsector. Ervaringen en werden over en weer met elkaar gedeeld.

Arbeidsparticipatie vrouwen

Na de lunch gingen we in gesprek gegaan met Ingrid Thijssen. Zij benadrukte dat in dit politieke landschap stabiliteit moet komen en werkgevers toe zijn aan duidelijkheid. Er is al te lang sprake van onzekerheid voor het ondernemen in Nederland. Ook blikte ze terug op de afgelopen jaren als voorzitter van VNO-NCW. Tenslotte spraken we met elkaar over de kansen voor de participatie van vrouwen in het arbeidsproces en wat zou moeten veranderen om dit beter te faciliteren.

Ook gingen we de dialoog aan met aanstaand Kamerlid voor NSC, Femke Zeedijk-Raeven. Femke vertelde ons hoe zij van medewerker bij ASML tot Kamerlid is gekomen en waarom zij voor de partij van Pieter Omtzigt koos. Ook deelde ze haar ambities en ging ze in gesprek met onze topvrouwen over de inzet van modellen binnen bedrijven, stakeholdermanagement en bestaanszekerheid.

We sloten deze inspirerende dag af met een presentatie van Caroline Holtgrefe van SER Topvrouwen over de wet ingroeiquotum en streefcijfers, de activiteiten die ze ondernemen en hoe ze kunnen aansluiten.

De genderkloof op de arbeidsmarkt moet dicht

Zowel Ingrid Thijssen als Minister Helder, Femke Zeedijk-Raeven en Caroline Holtgrefe overhandigden we na afloop het artikel Topvrouwen aan het woord: de genderkloof op de arbeidsmarkt moet dicht. In dit artikel delen vier topvrouwen en leden van onze vereniging hun visie over het boosten van de arbeidsparticipatie van vrouwen in ons land. Klik hier om het artikel te lezen >>

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement