Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Terugblik Masterclass Cybersecurity

In Nederland krijgt meer dan de helft van de ondernemers met cybercrime te maken. Eén op de vijf loopt daadwerkelijk schade op. We hebben het over een bedrag van jaarlijks € 500 miljard. Daarom organiseerde VNO-NCW Brabant Zeeland op 4 februari jl. samen met haar partners MKB-Nederland, Simac en ENGIE de Masterclass Cybersecurity. Ruim 50 ondernemers werden met hun neus op de feiten gedrukt over de gevaren van cybercrime en hoe je hier tegen te wapenen. 

De middag startte met een korte introductie over social engineering, malware en de gereedschapskist van een hacker. Vervolgens gingen we op interactieve wijze aan de slag. Aan de hand van een quiz en kleine groepssessies werd er gesproken over de uitdagingen op dit gebied. Deze grote uitdagingen werden bevestigd toen ethisch hacker Rickey Gevers de deelnemers meenam in de praktijk van een hacker met een live demonstratie. Alleen maar ‘slecht nieuws’? Zeker niet!

De dag werd afgesloten met concrete handvatten hoe ondernemers zich kunnen wapenen tegen cybercrime. Na een afsluitende borrel keerden de bezoekers huiswaarts met inspiratie en goede voornemens om wachtwoorden te wijzigen en braaf updates te doen.

De bijeenkomst vond plaats bij VNO-NCW Brabant Zeeland in Tilburg.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement