Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Schroom niet en meld je voor die bestuursfunctie, het zal je veel brengen! | Bestuurders in de spotlight

Eind dit jaar neemt Danny Hollestelle afscheid van het Zeeuwse bestuur. We geven haar op deze plek graag de gelegenheid om haar visie te delen: ‘Deze rol heeft mij veel gebracht. Het kost natuurlijk tijd en energie, maar daar staat een hoop inspiratie tegenover! Ik hoop dat een andere ondernemer opstaat om in het bestuur invulling te geven aan het thema Ondernemerschap & Innovatie.’

Mijn naam is Danny Hollestelle, 46 jaar. Ik ben geboren en getogen Zeeuwse en gelukkig getrouwd met Joost. We hebben elkaar 25 jaar geleden ontmoet bij de opleiding Werktuigbouwkunde op de HZ in Vlissingen. Onze passie is reizen  en wij verkennen graag de wereld. Helaas konden we hier de afgelopen 1,5 jaar geen invulling aan geven vanwege de pandemie. Ik ben DGA van Koninklijke Hollestelle Groep, een zesde generatie Zeeuws familiebedrijf. In de basis zijn wij een werktuigbouwkundig bedrijf: metaaltechniek, machinebouw en hydrauliekinstallaties is ons ding. We vervaardigen staalconstructies, produceren en onderhouden machines en werktuigbouwkundige installaties en verkopen technische artikelen en staalproducten. Onze klanten zitten deels in Zeeland, maar ook vooral in de rest van het land en zelfs internationaal. Zo hebben we een uniek geautomatiseerde container kraansysteem ontwikkeld voor internationale logistieke opslag- en verhuisbedrijven. Dit systeem exporteren we inmiddels succesvol naar diverse landen in Europa, maar ook naar Australië en Nieuw Zeeland, waar we vanaf januari de installatie in bedrijf gaan stellen. Hier ben ik echt trots op.

Breder perspectief

Mijn vader was actief lid van de BZW, voorloper van VNO-NCW Brabant Zeeland. Samen met hem bezocht ik jarenlang de bijeenkomsten. Ik vind het belangrijk dat je als ondernemer bewust bent van het feit dat je bedrijf deel uitmaakt van een gemeenschap en omgeving. Voor mij zijn het lidmaatschap van eerst Jong Management, landelijk gelieerd aan VNO-NCW, en later ook de BZW, daarom een bewuste keuze. In 2008 nam ik als auditor en daarmee als ‘linking pin’ van Jong Management zitting in het bestuur van de BZW. De VNO-NCW-thema’s arbeidsmarkt, onderwijs en infrastructuur zijn relevant voor iedere ondernemer. Des te interessanter dus om er als bestuurslid van dichtbij bij betrokken te zijn.

'Het is boeiend om te weten hoe ‘de hazen lopen’ zowel landelijk als regionaal én belangrijk om hier invloed op uit te oefenen ten gunste van het vestigingsklimaat voor onze leden. Ik kan wel zeggen dat deze bestuursrol mij een breder perspectief geeft.'

Zeeuws familiebedrijven netwerk

Het aandachtsgebied wat binnen het bestuur aan mij is toebedeeld is innovatie en ondernemerschap. Het meest concrete voorbeeld hiervan is de opzet van het Zeeuws familiebedrijven netwerk. We zijn hier afgelopen september mee gestart, omdat we onderkennen dat familiebedrijven een uniek karakter en specifieke behoeften hebben. Het mes snijdt hierbij aan meerdere kanten: het is geweldig om een krachtig netwerk te creëren van gelijkgestemde bedrijven die we in een vertrouwelijke omgeving faciliteren. Hierbij gaat het om leren van elkaar en met elkaar van specialisten. Soms zijn de thema’s heel praktisch, zoals bijvoorbeeld fiscaliteit. Maar het gaat ook om emotionele zaken, zoals bijvoorbeeld een bedrijfsoverdracht binnen de familie. Mooi om te zien hoe ondernemers hier open met elkaar ervaringen kunnen uitwisselen. Ik ben voorzitter van dit netwerk en neem daarnaast deel aan het landelijk DGA platform van VNO-NCW. Ik haal nu dus gericht input vanuit de Zeeuwse achterban op voor de landelijke familiebedrijven-lobby en vice versa; Dat versterkt elkaar en dat is heel positief! Voor de toekomst zou ik graag zien dat het Zeeuws familiebedrijven netwerk zich verder ontwikkelt. De kick-off bijeenkomst met 24 ondernemers was succesvol en smaakt naar meer en diverse anderen hebben al aangegeven er de volgende keer zeker bij te zijn.

'We stimuleren graag dat dit netwerk gaat groeien met familiebedrijven die VNO-NCW lid zijn. Daarbij hoop ik dat leden die deelnemen aan dit netwerk andere familiebedrijven weten te enthousiasmeren om ook lid te worden van VNO-NCW en het familiebedrijven netwerk. Want ik gun iedere ondernemer van een familiebedrijf inspiratie en verbinding.'

Ga ervoor!

Eind dit jaar neem ik afscheid als bestuurslid van VNO-NCW Zeeland. Ik ben een groot voorstander van werken met een rooster van aftreden, doorstroming moet er zijn. Het is nu aan een andere ondernemer om op te staan. Deze rol heeft mij veel gebracht. Het kost natuurlijk tijd en energie, maar daar staan inspiratie, kennis en inspraak tegenover! VNO-NCW is een mooie vereniging die zich echt inzet voor een gunstig ondernemersklimaat. Als bestuurslid krijg je daar nog meer zicht op en invloed op. Er is überhaupt binnen verenigingen veel behoefte om de ‘last’ over meerdere schouders te kunnen verdelen. Dus: passen de thema’s bij jou, aarzel dan niet en grijp deze mooie kans voor persoonlijke ontwikkeling en invloed! Ik blijf natuurlijk als lid verbonden aan de vereniging. Daarnaast blijf ik voorzitter van het Zeeuws familiebedrijven netwerk en lid van het landelijk DGA platform.

Tot slot

Belangenbehartiging is zeer nuttig, maar voor veel leden wat abstracter, realiseer ik me. Echter: kennis delen en netwerken staan binnen onze vereniging bovenaan, als je het mij vraagt. Laten we elkaar inspireren! Nu we elkaar weer vaker ‘echt’ kunnen ontmoeten, kunnen we ook weer actiever van elkaar leren en elkaar de bal toespelen.

Interesse in een rol in het bestuur van VNO-NCW Zeeland?

Neem dan contact op met Erik van Oosten, regiomanager VNO-NCW Zeeland.
Hij geeft antwoord op al je vragen.

oosten@vnoncwbrabantzeeland.nl
06-25051508

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement