Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

‘Verbinden van onderwijs aan bedrijfsleven biedt kansen’ | Kathleen Metz | Prince Kunststof Infra

“Ik vind VNO-NCW een hele mooie organisatie. Samen bereik je écht meer, ook in politiek Den Haag. Goed om te zien dat ook de Thoolse ondernemers steeds meer betrokken worden. Zo organiseerde VNO-NCW Zeeland onlangs een bijeenkomst samen met het Thoolse ondernemersoverleg OOT om te komen tot een Thoolse ondernemersagenda. Van daaruit kunnen we samen concrete stappen zetten!”

Kathleen Metz, sinds januari 2023 bestuurslid VNO-NCW Zeeland

“Mijn naam is Kathleen Metz-van Brouwershaven, directeur-eigenaar van Prince Kunststof Infra op Tholen. Prince produceert kunststof koppelingen voor de distributie van gas en water. Er werken tweeëntwintig mensen. Ik woon zelf in Steenbergen, maar heb wel Zeeuwse roots! Eind 2019 overleed mijn man na een lang ziekbed. Gelukkig ben ik een positief ingesteld mens. Ik kan heel erg genieten van mijn cadeauzoon. Hij woont met zijn gezin in Engeland, maar we zien elkaar regelmatig. Verder lees ik veel, wandel ik graag met de hond en vind ik golfen leuk, alhoewel ik er niet heel goed in ben.

Bouwer

Ondanks dat mijn bedrijfskundige achtergrond, was mijn aandachtsgebied binnen Prince in aanvang personeelszaken, marketing en sales. Tot Dré Princé, de toenmalige directeur, dertien jaar geleden aan mij vroeg of ik  zijn opvolger wilde worden. In eerste instantie weigerde ik het aanbod. Ik voelde me als niet-techneut hier niet voldoende voor geëquipeerd. Maar het ging toch kriebelen en Dré bleef aanhouden, dus kwamen we overeen dat ik het ging proberen. Wel op voorwaarde dat ik mocht investeren, zowel in de mensen als in machines, want ik ben een bouwer.

Samen met mijn team heb ik Prince langzaam opgebouwd. In het begin kwamen er amper orders binnen, stonden we te badmintonnen in de productiehallen… In die tijd vroeg ik me weleens af: ‘Waarom doe ik dit?’ Maar de investeringen in machines, waarvoor Dré garant stond, wierpen hun vruchten af. Die eerste jaren op het ondernemerspad werd ik goed begeleid door Dré. In 2013 nam ik officieel de leiding van hem over en in 2015 kocht ik het bedrijfspand.

Geen ‘graaiers’

Als bedrijf ben je geworteld in de samenleving, daarom moet je ook voeling en contact houden met de regio waarin je werkt, vind ik. Naast VNO-NCW Brabant Zeeland, ben ik ook lid van de Thoolse ondernemersclub OOT. Door actief mee te doen aan de programma’s van VNO-NCW zoals bijvoorbeeld Participeren loont heb ik kennis opgedaan en mijn netwerk verder kunnen verbreden. Mooie redenen om lid te zijn, toch?

Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat ondernemers hun stem laten horen richting de landelijke politiek. Het stuit me tegen de borst dat ondernemers steeds vaker worden afgetekend als ‘graaiers’. Het sociale gezicht van ondernemend Nederland mag wat mij betreft best vaker naar voren gebracht worden. Veel ondernemers hebben het hart op de goede plek en zijn echt niet alleen uit op gewin, maar gedreven om ‘gewoon’ een gezond bedrijf neer te zetten, samen met hun team. En daarnaast moet er echt iets gedaan worden aan de steeds verder oplopende regeldruk.

Onderwijs en bedrijfsleven verbinden

Sinds januari van dit jaar ben ik bestuurslid bij VNO-NCW Zeeland, ik ben me dus nog volop aan het oriënteren en inlezen. Mijn aandachtsgebied is onderwijs. Ik zie in mijn eigen bedrijf hoe lastig het is om aan gekwalificeerd technisch personeel en verspaners te komen. Daarom investeer ik al jaren in een goede relatie met scholen in de regio. Van daaruit komen leuke projecten op mij af. Zo heb ik meegedaan aan het RIF project van Curio: een traject om het bedrijfsleven meer te betrekken bij het onderwijs. Daar ben ik voor! Als bestuurslid van VNO-NCW Zeeland wil ik dan ook actief blijven kijken hoe we het onderwijs meer kunnen verbinden met het bedrijfsleven. Want ik weet zeker dat dit kansen biedt!”

Meer te weten komen over Kathleen Metz en haar bedrijf? Klik  hier

Over bestuurders in de spotlight

In onze reeks Bestuurders in de spotlight laten we je graag kennismaken met de bestuurders van VNO-NCW Brabant Zeeland door de regio’s heen. Stuk voor stuk gedreven ondernemers die naast hun bedrijf ook voor het algemene ondernemersbelang opkomen via hun actieve rol binnen onze vereniging.

Ben je nieuwsgierig naar wat onze vereniging voor jóu en jouw bedrijf kan betekenen? Wil je graag een keer vrijblijvend deelnemen aan een (online) bijeenkomst? Neem dan rechtstreeks contact op Chantal de Jonge, jonge@vnocnwbrabantzeeland.nl.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement