Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

‘Om onze Brabantse belangen op de kaart te houden is een krachtige Haagse lobby van groot belang’ – Marc Heuvelmans, BG.Legal

Midden-Brabant is een echte MKB regio, met veel prachtige (familie)bedrijven in verschillende sectoren. Als voorzitter van Bedrijven Overleg Regio Tilburg (BORT) en bestuurslid van VNO-NCW Midden-Brabant komt Marc deze bedrijven regelmatig tegen en ziet hij de kracht die daarvan uitgaat.

‘Tilburg is samen met Waalwijk al jaren een belangrijke logistieke hotspot, maar we mogen de vele maakbedrijven in de regio niet vergeten. Dat zijn ook dragers van een gezonde Brabantse economie, waar echt geld verdiend wordt’. Marc vertelt vol gedrevenheid dat Brabant landelijk gezien een zeer succesvolle provincie is en hij is ervan overtuigd dat we meer geld naar Den Haag brengen dan we er vandaan halen. ‘Die krachtige lobby is van levensbelang!’.

Van curator tot procesadvocaat

Marc is als advocaat werkzaam bij BG.legal sinds 1991 en sinds 2000 als vennoot. ‘In 1985 ben ik rechten gaan studeren om advocaat te worden, dat wilde ik al heel lang. Toch begon ik mijn loopbaan bij Van Lanschot Bankiers op de afdeling bijzonder beheer.  Daar kwam ik voor het eerst in aanraking met de financiële problemen van ondernemers. Na ruim 2 jaar kroop het bloed waar het niet gaan kon en solliciteerde ik bij Miel Bogaerts, naamgever van ons kantoor. Miel was destijds curator en ik liep al snel in zijn spoor mee. In de jaren die volgden, werd ik zelf curator in veel faillissementen. Uiteindelijk heb ik ruim 20 jaar dit vak beoefend’.

‘In 2011 ben ik gestopt als curator en heeft mijn praktijk zich ontwikkeld tot een procespraktijk op het gebied van zakelijke conflicten. Ondernemers met een conflict willen dat opgelost hebben en willen natuurlijk het liefst winnen. Daarom werk ik vaak aan de achterkant van relaties in conflict situaties. Of zoals cliënten het vaak zeggen: ‘Jij wordt er nooit voor de gezelligheid bij gehaald!’.

Het is het belang van zijn cliënten dat Marc drijft en hem laat groeien; ‘Als ik overtuigd ben door mijn cliënt van zijn zaak, adopteer ik zijn belang als mijn eigen belang. Daar maak ik alles aan ondergeschikt, om dat belang te dienen en dat gaat vaak vrij ver. Mijn ultieme drijfveer is voorspelbaar zijn over een haalbaar resultaat en het bereiken van het optimale voor mijn cliënt. Tevreden en enthousiaste cliënten is het hoogst haalbare! Dat zijn mijn ambassadeurs’.

'Tevreden en enthousiaste cliënten is het hoogst haalbare! Dat zijn mijn ambassadeurs'.

Een groot zakelijk netwerk is belangrijk 

‘Ik ben geboren en getogen in Tilburg en mijn band met de stad en de regio en haar ondernemers nemen een speciaal plekje in.’ Marc is al sinds 2002 actief als voorzitter van ondernemersverenigingen en sinds 2013 als voorzitter van BORT. Medio 2017 werd Marc bestuurslid van het bestuur van VNO-NCW Midden Brabant. ‘Een groot zakelijk netwerk is belangrijk om in contact te komen met ondernemers, daarom besteed ik daar veel tijd aan’.

Energiek

Gelukkig heeft Marc ook nog vrije tijd en die besteedt hij graag aan klussen en bouwen. ‘Dat werken met m’n handen wisselt mooi af met mijn werk voor kantoor’. Maar er is meer; ‘Ik hou van theater en ben een fervent zeiler en skiër. Ook geniet ik van een vol sociaal leven met vrienden en familie. Daarnaast kampeer ik graag samen met mijn vrouw. Af en toe zonderen we ons af om met de caravan te toeren en rustige plekjes op te zoeken. Dan hebben we even helemaal niemand anders nodig.’

‘Ik ben vrij energiek van aard maar ik heb ook een noodrem. Soms is het nodig dat zij daar even vol op gaat staan, dat werkt!’

Inspireren

‘Ik weet niet of ik er anderen mee inspireer, maar ik vind erg veel rust bij de levensles: ‘gisteren een herinnering, morgen een verrassing, leven doe ik nu!’ Mijn vader zou zeggen: ‘Ik zie wel!’ ‘Dat klinkt opportunistisch, maar het heeft alles te maken met het zien van kansen en ze pakken als die voorbij komen. Ik heb zelden spijt van dingen die ik niet gedaan heb!’

VNO NCW Brabant Zeeland Quote Marc Heuvelmans

Bestuurders  in de spotlight 

In onze reeks Bestuurders in de spotlight laten we je graag kennismaken met de bestuursleden van VNO-NCW Brabant Zeeland door de regio’s heen. Dit zijn stuk voor stuk gedreven ondernemers en directeuren die naast hun bedrijf ook voor het algemene ondernemersbelang opkomen via hun actieve rol binnen onze vereniging.

Ben je nieuwsgierig naar wat onze vereniging voor jou en jouw bedrijf kan betekenen? Wil je graag een keer vrijblijvend deelnemen aan een (online) bijeenkomst? Neem dan rechtstreeks contact op Marloes Rijken via rijken@vnoncwbrabantzeeland.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement