Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Laat je niet afleiden door tijd vretende vergadertijgers | Bestuurders in de spotlight

‘Kom met een compacte maar concrete Zeeuwse doorvertaling van de onlangs gepresenteerde visie van VNO-NCW landelijk. Zet daar vol op in en laat je in de uitvoering ervan niet afleiden door tijd vretende vergadertijgers.’ Aan het woord is Floor Pieters, hij was twaalf jaar bestuurslid van VNO-NCW Zeeland. In december namen we afscheid van hem als bestuurslid. Wij bedanken hem voor zijn inzet en zetten hem graag nog even in het zonnetje.

Floor Pieters, bestuurslid VNO-NCW Zeeland

Floor is geboren en getogen in het Zeeuwse Axel. Hij is getrouwd met Annemiek en samen hebben ze drie kids, waarvan twee geadopteerd. ‘Inmiddels hebben we elf kleinkinderen. We zijn gelovig en hebben een grote vrienden- en relatiekring uit alle lagen van de samenleving. Zowel privé als zakelijk is Floor eigenlijk wel dezelfde persoon: verantwoordelijk, gericht op resultaat, betrokken en toegewijd. ‘Ik ben een echte sales gerichte ondernemer in de grafische- en communicatie branche en heb al verschillende transities gedaan. Dus je zou ook wel kunnen stellen dat ik ook doortastend ben’, zegt Floor met een knipoog. ‘Ik ga verantwoord met mijn medewerkers om, maar er moet wel inzet zijn, dat wil ik écht zien.’

Het gaat ergens over

Floor wilde graag met collega-ondernemers in contact komen om kennis en interessante ervaringen uit te wisselen. ‘In tegenstelling tot al die netwerkclubjes op ondernemersniveau. Daarom werd ik destijds lid van VNO-NCW Brabant Zeeland. Zowel voor het doen van zaken onderling als voor het sparren met andere leden.’ Tot 31 december 2020 was Floor bestuurslid van VNO-NCW Zeeland. Dat deed hij twaalf jaar met veel plezier. ‘Ik kijk terug op een prachtige tijd! Het gaat dan ook ergens over in deze werkgeversclub. Je krijgt inzicht in hoe de besluitvorming loopt in Zeeland en hebt daar zelf ook invloed op.

Al kan ik goed luisteren, uiteindelijk vorm je je een mening over een onderwerp en daarmee heb ik zeker de discussies in het bestuur regelmatig aangewakkerd. Daarbij heb ik als kleinere ondernemer getracht om het mkb-bedrijf te vertegenwoordigen. De bestuursvergaderingen zijn zakelijk maar prettig. We hebben met elkaar zeker ook onze bijdrage kunnen leveren om zaken te realiseren. Ik denk hierbij aan het Aanvalsplan Arbeidsmarkt en natuurlijk ook de totstandkoming van het Kruispunt Drie Klauwen.’

Eén a4-tje

Onlangs presenteerde VNO-NCW landelijk de nieuwe koers van de vereniging: Ondernemen voor Brede welvaart. Floor: ‘VNO-NCW vult de hoofdlijnen in. Ik denk dat het Zeeuwse bestuur er goed aan zou doen om op één A4-tje te omschrijven in wat voor Zeeland het gros van onze bedrijven optimaal functioneert. En wat voor Zeeland willen we dan met elkaar? Het moet om te beginnen goed wonen en werken zijn voor onze medewerkers én de nieuwe Zeeuwen die we aan willen trekken. Vervolgens hebben we te maken met de klimaattransitie en andere uitdagingen. Hoe passen die in onze totaalvisie?

Wanneer we deze totaalvisie vaststellen op hoofdlijnen – die er deels al stevig staan – moeten we daar natuurlijk ook vol op kunnen inzetten. Daarom is mijn advies aan het bestuur: kom tot een efficiëntere inrichting van de overlegstructuur met voornamelijk de provincie. Vergadertijgers zijn er al genoeg.’

Belletje

Tot slot wil Floor nog één ding kwijt aan de leden van VNO-NCW Brabant Zeeland: ‘Wees trots op onze vereniging, want dat zijn we samen! Werk veel samen en communiceer de mooie kansen voor onze Delta regio. Bel elkaar zomaar eens eventjes op, er volgen dan verrassende gesprekken kan ik je uit eigen ervaring vertellen. Ik wens jullie allemaal veel succes in deze lastige periode!

Meer te weten komen over Floor Pieters en zijn bedrijf? Klik hier.

In onze reeks Bestuurders in de spotlight laten we je graag kennismaken met de bestuurders van VNO-NCW Brabant Zeeland door de regio’s heen. Dit zijn stuk voor stuk gedreven ondernemers die naast hun bedrijf ook voor het algemene ondernemersbelang opkomen via hun actieve rol binnen onze vereniging.

Ben je nieuwsgierig naar wat onze vereniging voor jou en jouw bedrijf kan betekenen? Wil je graag een keer vrijblijvend deelnemen aan een (online) bijeenkomst? Neem dan rechtstreeks contact op Chantal de Jonge, jonge@vnocnwbrabantzeeland.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement