Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Grensknelpunten besproken met staatssecretaris Snel

Op 26 augustus jl. werd in het bijzijn van staatssecretaris Snel een rapport gepresenteerd met daarin de knelpunten voor het bedrijfsleven bij het aannemen van personeel uit de grensregio.

Overheid, havenbedrijf en bedrijfsleven nodigden de staatssecretaris van Financiën uit om kennis te maken met de Zeeuwse economie en de grensknelpunten van ondernemers uit de regio aan te kaarten. Om deze knelpunten te inventariseren voerde onderzoeksbureau ITEM namens de provincie Zeeland een onderzoek uit. Aan het onderzoek namen ook Zeeuwse leden van VNO-NCW Zeeland deel.

In het grensgebied zijn knelpunten als het gaat om administratieve lastendruk, grensarbeid, maar ook milieuregels. De waslijst van deze regels zijn niet alleen fiscaal, maar gaan bijvoorbeeld ook over bouwnormen of diploma’s. Cees Pille, regiomanager VNO-NCW Zeeland, was ook aanwezig bij de presentatie van het rapport. VNO-NCW Zeeland pleit voor een experimenteerregio in het havengebied, waar pragmatisch wordt omgegaan met de verschillen in Nederlandse en Belgische regelgeving.

Bekijk het rapport > 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement