Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Eerste rit Drie Klauwen een succes

30 september was het dan eindelijk zover: de opening van het Knooppunt Drie Klauwen. Cees Pille, regiomanager VNO-NCW Zeeland, was deze ochtend vroeg uit de veren om over het nieuwe kruispunt te rijden. Hier is veel over te doen geweest, maar na een lange lobby van VNO-NCW Zeeland is de snelle verbinding van Goes naar Gent nu eindelijk compleet. 

“De opening van Drie Klauwen is een groot succes! We zijn erg blij dat we dit voor elkaar hebben gekregen”, aldus Cees Pille na zijn rit over het knooppunt. “De rit vanuit Goes via de vernieuwde Sloeweg richting Terneuzen is met de opening van Knooppunt Drie Klauwen zo veel sneller geworden. Je kunt gewoon onbelemmerd doorrijden. Er zijn geen rotondes, geen verkeerslichten en splitsingen meer.”

Lobby stervariant

VNO-NCW Zeeland (toen nog BZW) voerde een aantal jaar terug een flinke lobby voor de komst van deze stervariant. Eerder neigde de provinciale politiek te kiezen voor een goedkope variant met rotondes, maar dat werd uiteindelijk omgebogen. Om dit te bereiken vonden meerdere gesprekken in Middelburg plaats, gevoerd door de toenmalige voorzitter van onze vereniging Arnd Thomas en voorzitter van PORTIZ, Frans Kempenaars. Ook sprak Cees Pille tijdens een vergadering van Provinciale Staten namens het bedrijfsleven in. En met succes, want de gewenste stervariant ligt er nu! Knooppunt Drie Klauwen verbindt de wegen naar Goes, Walcheren en de Westerscheldetunnel met elkaar. Het is een veilige variant, maar ook een duurzame variant die berekend is op de groeiende mobiliteit in Zeeland.

Terugblik lobby Knooppunt Drie Klauwen VNO-NCW Zeeland

3 april 2016 Kruispunt met viaducten heeft de voorkeur
3 november 2016 Oproep bedrijven: Zeeland, kies voor viaducten
11 november 2016 Zeeuwse werkgevers: pak obstakels vervoer in Zeeland snel aan
16 december 2016 Tunnel en bedrijfsleven blij met knooppunt
29 september 2019 Knooppunt Drie Klauwen is open, maar nog niet helemaal klaar 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement