Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Dialoog met sociale partners ook in Zeeland goed geregeld

Het bestuur van VNO-NCW besloot eind 2020 het lidmaatschap van SER-Zeeland te beëindigen. Dit besluit volgde na de uitkomst van een evaluatie naar de effectiviteit en overlap van de verschillende overleggen en organisaties waar onze vereniging bij is betrokken. 

Daadkracht

VNO-NCW Zeeland hecht veel waarde aan het overleg tussen sociale partners, vakbonden en brancheorganisatie binnen SER-Zeeland, en andere overleggen en rechtstreekse (een-op-een) contacten. Maar veel overleg- en adviesplatforms en commissies beogen hetzelfde. Dezelfde thema’s worden besproken en onderzocht, en vaak zitten dezelfde partijen of mensen aan tafel. Deze versnippering van aandacht en inzet gaat ten koste van daadkracht. Om die reden hielden wij de verschillende overleggen tegen het licht.

Nieuwe koers

Leidend voor onze sociaal-economische agenda is de nieuwe koers van VNO-NCW: Ondernemen voor Breda Welvaart. We trekken daarbij op met veel verschillende organisaties, branches en partners en zitten daarvoor aan uiteenlopende overlegtafels. In provincie Zeeland is VNO-NCW met name actief in de Economic Board Zeeland, in 2016 in het leven geroepen op advies van commissie Balkenende, en de Zeeuwse Werkkamer | Aan de slag in Zeeland. Deze overleggen zetten zich in voor de ontwikkeling van beleid maar ook voor de uitvoering daarvan. En hier komen we de belangrijkste stakeholders, inclusief vakbonden, brancheorganisaties, overheden en onderwijsvertegenwoordigers tegen.

Ondanks de waardering voor de samenwerking met SER-Zeeland, konden wij dus helaas niet anders dan concluderen dat de toegevoegde waarde in relatie tot de andere overleggen te beperkt is om ons lidmaatschap en onze inzet daar te kunnen verantwoorden. Mocht je vragen op opmerkingen hebben over dit besluit, neem dan gerust contact op met Erik van Oosten, regiomanager VNO-NCW Zeeland.

Lees ook: Zeeuwse werkgevers stappen uit overleg: ‘Er zijn er al genoeg’– Omroep Zeeland (12 mei 20222)

Erik van Oosten
Regiomanager VNO-NCW Zeeland
E-mail: oosten@vnoncwbrabantzeeland.nl
Tel.: 06 – 25 05 15 08

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement