Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Eerste stap genomen in ontwikkeling bedrijventerrein Brainport-Oost

Ondernemers zijn opgelucht: de ontwikkeling van het regionaal bedrijventerrein op Lungendonk krijgt – weliswaar in afgeslankte vorm – een serieuze kans. Zo oordeelde de gemeenteraad van Someren donderdagavond 14 december.

Belang voor regionale ontwikkeling

Dat de verdere ontwikkeling van het bedrijventerrein een kans zou krijgen was allerminst zeker. Eind november werden de plannen door een raadcommissie met kracht verworpen. Als deze opstelling ook in de gemeenteraad stand zou houden, zou dit grote gevolgen hebben voor de economische ontwikkeling van Brainport. De regio kampt al jaren met een ruimtetekort voor bedrijven. Er is nu een belangrijke stap gezet die de ontwikkeling van het nieuwe bedrijventrein mogelijk kan maken.

Pleidooi VNO-NCW Helmond – de Peel

In aanloop naar de Somerse Raadsvergadering sprak onze vereniging zich, gezamenlijk met alle lokale ondernemersverenigingen, sterk uit vóór de komst van een bedrijventerrein op Lungendonk (zie brief). Er is dringend behoefte aan extra ruimte voor bedrijven. Zoals eerdere onderzoeken al aantoonden, ligt de totale behoefte in Brabant tot 2030 tussen de 340 en 700 hectare. Deze cijfers dienen een vertaling te krijgen op lokaal en regionaal niveau.

Trend van weerstand

In de praktijk zien we als werkgeversvereniging een trend waarbij overheden de noodzaak van nieuwe bedrijventerreinen erkennen en uitspreken, maar vervolgens maar moeilijk kunnen vertalen in concrete plannen door weerstand van inwoners. In totaal werken ruim 500.000 Brabanders op een bedrijventerrein, goed voor 40% van de werkgelegenheid in de provincie. Als vereniging roepen we provincie en gemeenten daarom op om actief beleid te voeren en versneld meer ruimte te ontwikkelen, op zowel korte termijn, maar zeker ook op de lange termijn.

Brief aan gemeenteraad Someren-Helmond regionaal bedrijventerrein >>

Vragen of meer informatie? 

Neem dan contact op met Anne Deelen via deelen@vnoncwbrabantzeeland.nl

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement