Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Zorgen om stilleggen infraproject A50

Demissionair minister voor Infrastructuur en Waterstaat Harbers heeft in een Kamer-brief bekend gemaakt dat de verbreding van de A50 voorlopig niet doorgaat. Reden voor het uitstel is dat er onvoldoende stikstofruimte is om de A50 te verbreden. VNO-NCW Brabant Zeeland maakt zich grote zorgen over het feit dat wederom een groot infraproject in Noord-Brabant stil komt te liggen. Naast de eerder uitgestelde werkzaamheden aan de A58, A2 en A67 kan het niet zo zijn dat wederom een groot infraproject in de regio tot stilstand komt.

(Foto: @Rijkswaterstaat)

Ondernemers balen: A50 cruciaal voor de regio

Als belangrijke verbinding tussen de regio’s Arnhem-Nijmegen, Oss, Meijerijstad en de Brainport Eindhoven is de A50 van cruciaal belang voor de gehele regio. Investeringen in het hoofdwegennet zijn noodzakelijk voor het behoud van het verdienvermogen en verbetering van het vestigingsklimaat. In 2023 is de filedruk in de provincie Noord-Brabant toegenomen met 35 procent ten opzichte van 2022. De verwachting is dat deze filedruk de komende jaren alleen maar gaat toenemen. Investeringen in het wegennet zijn noodzakelijk om de druk op het hoofdwegennet op te vangen. VNO-NCW Brabant Zeeland reageerde tegenover Omroep Brabant op het uitstel van werkzaamheden aan de A50. Het volledige artikel is te lezen via, Verbreding A50 op lange baan, ondernemers balen: ‘Cruciaal voor de regio’ – Omroep Brabant.

Ambitie nieuw kabinet hoopgevend

Het is positief dat het beschikbare geld voor de wegverbreding gereserveerd blijft voor werkzaamheden in de toekomst. VNO-NCW Brabant Zeeland blijft het belang van investeringen in verbreding van het hoofdwegennet benadrukken bij de betrokken overheden. Hoopgevend is dat het nieuwe kabinet in het hoofdlijnenakkoord de ambitie uitspreekt de 17 ‘gepauzeerde’ projecten weer op te pakken. Wat ons betreft is de A50 de nummer 18 en dient deze ook zo snel mogelijk te worden aangepakt. Dat wordt dan wel afhankelijk gesteld van ‘voldoende personeel, vergunningruimte en middelen’.

Vragen of meer informatie?

Neem dan contact op met Paul Teeuwen, belangenbehartiger infrastructuur en ruimte, via teeuwen@vnoncwbrabantzeeland.nl

Infrastructuur en ruimte

Archief RSS feed

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement