Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Succesvolle lobby: omvang zero-emissie zone Tilburg aangepast

VNO-NCW Brabant Zeeland is erg blij met de aangepaste zero-emissie zone in de gemeente Tilburg. In het oorspronkelijke plan zouden naast de huidige milieuzone ook de wijken Armhoef, Jeruzalem en een deel van de Ringbaan-Oost opgenomen worden in de zero-emissie zone. Voor veel ondernemers zou dit grote gevolgen hebben gehad voor de praktische bedrijfsvoering. Voor ons reden om, samen met BORT een zienswijze in te dienen.

Invoering gaat gepaard met veel obstakels

Tilburg, Eindhoven (beiden vanaf 1 januari) en Den Bosch (vanaf 1 maart) voeren vanaf 2025 zero-emissiezones in. De zones passen in de trend van overheden om samen met het bedrijfsleven te werken aan verduurzaming van de logistieke sector. We begrijpen dat zero-emissiezones erg waardevol zijn. Zero-emissie zones verbeteren luchtkwaliteit en leefbaarheid in (binnen)steden. Het bedrijfsleven draagt hier graag aan bij, mede door investeringen in elektrificatie van het wagenpark en laadinfrastructuur. Dit neemt niet weg dat de invoering gepaard gaat met veel obstakels, waaronder het ontbreken van voldoende laadinfrastructuur en onduidelijkheid over het Centraal Loket Ontheffingen.

Naar aanleiding van onze zienwijze hebben wij, samen met BORT, een gesprek gehad met de gemeente Tilburg over de invoering van de zero-emissie zone. Wij zijn blij dat de omvang van de zero-emissie zone wordt aangepast. Het laat zien dat we gezamenlijk het verschil maken en toewerken naar duurzame, schone en toekomstbestendige (stads)logistiek.

Oproep aan ondernemers

Graag komen wij met bedrijven uit onze achterban in contact die zich voorbereiden op de zero-emissie zones. Wat zijn de gevolgen voor jouw bedrijf en hoe kijk je aan tegen de invoering van zero-emissie zones?
Deel jouw ervaring met Paul Teeuwen, belangenbehartiger infrastructuur en ruimte, via teeuwen@vnoncwbrabantzeeland.nl

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement