Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Westerscheldetunnel vanaf 1 januari 2025 tolvrij

VNO-NCW Zeeland is blij met het per 1 januari 2025 tolvrij maken van de Westerscheldetunnel voor personenverkeer. Dat is acht jaar eerder dan oorspronkelijk gepland.

Foto: Provincie Zeeland

Voorzitter Eric de Ruijsscher: “Dit komt de bereikbaarheid van Zeeland ten goede en zal met de name de regio Zeeuws-Vlaanderen versterken. Het is nu taak om ook het goederenvervoer door de tunnel eerder tolvrij te maken. Dit zal namelijk resulteren in een robuuste Noord-Zuidverbinding in Zeeland waarbij tussen Gent en Goes doorgereden kan worden zonder onderbrekingen.”

Daarmee is de opgave in Zeeland nog niet klaar. Voor een goede bereikbaarheid dient ook de Noordelijke corridor door Zeeland aangepakt te worden, met onder andere een robuuste Deltaweg en een nieuwe Zeelandbrug.

Versterking Zeeuwse economie

 Het eerder tolvrij maken van de Westerscheldetunnel heeft een gunstig effect voor Zeeland. VNO-NCW Zeeland verwacht dat het eerder tolvrij maken van de tunnel in ieder geval zal bijdragen aan het versterken van:

  • Een gezonde arbeidsmarkt: een tolvrije tunnel zal de arbeidsmobiliteit tussen de Zeeuwse regio’s stimuleren en zodoende bijdragen aan een sterkere en evenwichtigere regionale arbeidsmarkt;
  • De verbinding tussen Zeeuwse regio’s, Zeeuwse kernen en bedrijfsterreinen: een tolvrije tunnel zorgt voor een aanzienlijke kostenverlaging voor goederen- en personenverkeer tussen Zeeuwse bedrijven en kernen aan beide zijden van de Westerschelde:
  • Grensoverschrijdende samenwerking; een tolvrije tunnel zal de economische cluster Zeeland-Vlaanderen en de ontwikkeling van de grensoverschrijdende haven North Sea Port versterken.

Vragen of meer informatie?

Neem dan even contact op met Erik van Oosten via oosten@vnoncwbrabantzeeland.nl

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement