Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

VNO-NCW Brabant Zeeland tevreden met verlening gedoogregeling C-rijbewijzen

VNO-NCW Brabant Zeeland is tevreden met het besluit van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om de huidige gedoogregeling voor het besturen van een zwaarder elektrisch voertuig met een B-rijbewijs te verlengen met een jaar.

Inspanningen

Concreet betekent dit dat ondernemers die, in voorbereiding op de invoering van de zero-emissie zones, vóór 1 oktober 2023 een elektrisch voertuig met een toegestaan maximumgewicht van 3.501 tot en met 4.250 kg hebben aangeschaft deze kunnen blijven besturen met een B-rijbewijs. VNO-NCW Brabant Zeeland sprak zich verschillende keren uit tegen het vervallen van de huidige gedoogregeling en riep met samen met andere partijen op tot verlenging hiervan. Ook vroeg ze aandacht voor het probleem in Brabant Business Magazine.

Obstakels

Vanaf 1 januari 2025 voeren de gemeenten Eindhoven en Tilburg de zero-emissie zone in, de gemeente ’s-Hertogenbosch volgt met de invoering vanaf 1 maart datzelfde jaar. De invoering gaat gepaard met een groot aantal uitdagingen en obstakels. Paul Teeuwen, belangenbehartiger infrastructuur en ruimte bij VNO-NCW Brabant Zeeland: “Wij staan achter het belang van schonere (stads)logistiek en betere luchtkwaliteit in binnensteden. Onze grootste zorgen richten zich op dit moment op het ontbreken van voldoende laadinfrastructuur, netcongestie en onduidelijkheid ten aanzien van het Centraal Loket Ontheffingen. Deze zorgen blijven we dan ook uiten bij de betrokken overheden.”

Vragen of meer informatie?

Wil je meer weten over onze inspanningen op het gebied van infrastructuur en ruimte? Of heb je een vraag of situatie die je wil bespreken? Neem dan contact op met Paul Teeuwen via teeuwen@vnoncwbrabantzeeland.nl

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement