‘Ik kan met vraagstukken terugvallen op een breed netwerk’

Natasja Leijser, Eco Steam and Heating: ‘In Midden-Brabant zijn meerdere verenigingen, organisaties en netwerkclubs waar je je als ondernemer bij aan kunt sluiten. Het is daardoor niet altijd even makkelijk een keuze te maken die het beste bij jouw specifieke wensen als ondernemer past. Ik koos ervoor om lid te worden van VNO-NCW Brabant Zeeland: een netwerk van ondernemers die in vergelijkbare situaties zitten met een sterke regionale, maar ook landelijke binding en betrokkenheid.

Gesprekken die je een ander verfrissend inzicht geven
Door mijn lidmaatschap heb ik veel nieuwe ondernemers leren kennen. Allemaal mensen die dagelijks tegen dezelfde situaties aanlopen en met wie je kan sparren, maar dan met als toegevoegde waarde dat zij deze situaties vanuit hun eigen achtergrond en branche benaderen. Je kunt binnen VNO-NCW Brabant Zeeland op een laagdrempelige manier en op verschillende momenten anderen ontmoeten en spreken over thema’s die je dagelijks bezighouden. Gesprekken die je met regelmaat een ander, verfrissend inzicht geven! Bijvoorbeeld over personeel, marktbewerking en bedrijfsopvolging binnen het familiebedrijf. Met betrekking tot dit laatste onderwerp was het voor mij zeer waardevol om naast de gesprekken met opvolgers – meestal generatiegenoten – ook met overdragers te spreken.

Met vraagstukken terugvallen op een breed netwerk
Als je lid bent van VNO-NCW Brabant Zeeland word je geïnformeerd over kansen en ontwikkelingen en andere thema’s die ondernemers zowel landelijk als lokaal bezighouden. Je krijgt de mogelijkheid om met vraagstukken terug te vallen op een grote organisatie met een breed netwerk, zowel regionaal als landelijk. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om ook zelf een actieve rol binnen de vereniging op je te nemen. Persoonlijk vind ik dit van toegevoegde waarde. Actief mee kunnen denken en een bijdrage kunnen leveren aan de standpunten en de visie van de vereniging. Een en ander heeft ertoe geleid dat ik sinds voorjaar 2018 deel uitmaak van het bestuur van VNO-NCW-Midden-Brabant.

Mogelijkheid om verder te groeien
Ik ben van mening dat een ondernemer niet zonder het lidmaatschap van VNO-NCW Brabant Zeeland kan. Ondernemer zijn is nog altijd vrij eenzaam. Een omgeving waar je eenvoudig in contact komt met andere ondernemers, ieder vanuit hun eigen achtergrond en discipline, geeft je de mogelijkheid verder te groeien. Enerzijds door de ervaringen van anderen, anderzijds door feedback die anderen je kunnen geven. En daarnaast biedt VNO-NCW Brabant Zeeland een breed scala aan mogelijkheden, waardoor iedereen binnen de vereniging kan vinden wat hij of zij van een ondernemingsvereniging verwacht.’

Natasja Leijser is operationeel manager bij Eco Steam and Heating in Tilburg. Eco verhuurt en verkoopt stoom-, heetwater- en warmwateroplossingen. Natasja is sinds juni 2013 lid van VNO-NCW Brabant Zeeland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement