Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Kennis delen en vergaren | Daarom ben ik lid

Arjan Hak, Trayplant: “Het idee om lid te worden kwam van mijn collega-directeur Peter, zo’n 3,5 jaar geleden, toen ik net als directeur begon bij Trayplant. Hij zei tegen mij: “Eigenlijk wil ik ook graag lid worden van VNO-NCW Brabant Zeeland, wil jij dat doen?” En zo zijn we betrokken geraakt bij deze club.

Meer dan alleen een lidmaatschap

Voor ons is het meer dan alleen een lidmaatschap; het gaat om betrokkenheid, het delen van kennis, het vergaren van nieuwe inzichten en het opbouwen van relaties waar we wederzijds van kunnen profiteren. Tijdens een periode waarin we bij Trayplant meer intern gefocust waren, onder andere met onze nieuwbouw, merkten we dat input van buiten cruciaal is voor inspiratie en groei, zowel op persoonlijk als bedrijfsvlak. VNO-NCW Brabant Zeeland is hierin een belangrijke speler voor ons. De vereniging brengt ondernemers in verbinding met elkaar.

HR-Community

Omdat HR ook een van mijn verantwoordelijkheden is als directeur bij Trayplant is mijn persoonlijke betrokkenheid vooral gericht op de HR-Community. Ik ben al vaak naar deze inspirerende bijeenkomsten geweest. Je komt bij andere bedrijven over de vloer en er worden interessante thema’s behandeld. Vorig jaar hebben we de leden van VNO-NCW Brabant Zeeland ook de kans gegeven om bij ons een kijkje in de keuken te nemen vanuit het thema duurzaamheid. Het is heel leuk om als gastheer enthousiast te mogen vertellen over ons bedrijf.

Slagkracht

Hoewel we niet actief op zoek zijn naar een organisatie die ons vertegenwoordigt, is het toch fijn dat VNO-NCW Brabant Zeeland dit doet. Het feit dat zij de slagkracht hebben om dingen voor elkaar te krijgen en invloed uit te oefenen, beschouw ik als een waardevol pluspunt. Er zijn genoeg uitdagingen voor het bedrijfsleven, van toenemende belastingdruk tot willen groeien met je bedrijf en geen aansluiting kunt krijgen op het elektriciteitsnetwerk. VNO-NCW Brabant Zeeland biedt een platform waar deze uitdagingen besproken kunnen worden en ondernemers hierover met elkaar in contact kunnen komen.

Uitdagingen

Ondanks de uitdagingen in het aantrekken van (flex)medewerkers, lukt het ons tot op heden nog om mensen te vinden. Dat heeft te maken met de hechte band die we hebben opgebouwd en de nauwe samenwerking met een aantal uitzendbureaus. Ook vacatures voor vast personeel kunnen we doorgaans goed invullen. Het scheelt daarbij, denk ik, dat we op een mooie locatie zitten aan de A58 en relatief dichtbij Breda én Tilburg. Ook zijn we pragmatisch ingesteld. Mensen de kans geven, ook al dekt het cv van die persoon nog niet de lading van de vacature. Dus buiten de lijntjes denken. In de regio dragen we ons steentje bij door werkgelegenheid en betrokkenheid bij de lokale gemeenschap, waarbij we zelfs rekening houden met de voorkeuren van buren bij nieuwbouwprojecten en de wensen van de omgeving om te kunnen (blijven) genieten van de natuur.

Trayplant, opgericht door Peter van der Avoird, begon 22 jaar geleden met het vermeerderen van aardbeien- en frambozenplanten. Als innovatief bedrijf zetten ze in op duurzaamheid met de focus op people, planet en profit (en dan ook exact in deze volgorde). Arjan draagt als directeur de verantwoordelijkheid voor HR, financiën, inkoop en IT. Inmiddels zit Trayplant in een transitie om de leiding van de onderneming over te dragen aan de volgende generatie. De betrokkenheid van Arjan zal blijven als adviseur en aandeelhouder.

Wil jij ook deel uitmaken van dit inspirerende netwerk?

Sluit je dan aan bij VNO-NCW Brabant Zeeland en ontdek de voordelen van een actieve club die ondernemers ondersteunt en verbindt.  Meer informatie over het lidmaatschap >>

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement