Zelf invloed uitoefenen

Erik van der Most, Q-concepts: ‘Ik kende VNO-NCW vanuit het Haagse al als een goed netwerk en belangenbehartiger voor ondernemers. Vanzelfsprekend werd ik na mijn verhuizing richting ’s-Hertogenbosch meteen lid van VNO-NCW Brabant Zeeland.

Sparren
Het meest waardevol aan het lidmaatschap vind ik dat je kunt sparren met collega-ondernemers over onderwerpen waar we als ondernemer allemaal mee te maken hebben of krijgen in ons werk. Het vinden van goed personeel is tegenwoordig voor iedere ondernemer een grote uitdaging. Ieder bedrijf heeft zo zijn eigen manier om personeel te werven. Zelf zijn we bij Q-concepts vrij ver met online recruitment. Tijdens de netwerkbijeenkomsten van VNO-NCW Brabant Zeeland praat je hierover met andere ondernemers en kun je elkaar helpen en tips geven.

Leiderschapstraining
Naast mooie contacten en prima inhoudelijke sessies is het absolute hoogtepunt voor mij de leiderschapstraining bij de Koninklijke Luchtmacht geweest. Ik heb daar met een groepje van 25 leden van VNO-NCW Brabant Zeeland en LWV een onvergetelijke leiderschapsweek mogen beleven. We hebben vooral veel opgestoken van de besluitvormingsprocessen bij Defensie. In een korte tijd hebben we als groep veel geleerd en elkaar goed leren kennen.

Kennis opdoen
Ik heb veel gehad aan het initiatief van VNO-NCW Brabant Zeeland rondom het inzetten van big data in je bedrijf. Het platform Driven by Data en het MKB Data Lab helpen ondernemers heel concreet met het toepassen van big data in hun bedrijf. Toekomstgericht is het voor Q-concepts interessant om de standaard accountantscontrole grotendeels te automatiseren.

Zelf invloed uitoefenen
Daarnaast profiteren we van de lobby van VNO-NCW Brabant Zeeland, bijvoorbeeld rondom de bereikbaarheid van Den Bosch. Zelf kun je ook invloed uitoefenen. Zo mocht ik bij een werkgroep aansluiten met als doel het onderwijs en bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen en onderwijs goed aan te laten sluiten op de praktijk.

VNO-NCW Brabant Zeeland is een toonaangevend netwerk, laagdrempelig en informeel maar toch professioneel en ik ga graag naar de bijeenkomsten toe. Ik zou het lidmaatschap dan ook aan iedere ondernemer aanbevelen!’

Sinds januari 2019 is Erik regiodirecteur bij Accon AVM. Het interview voor deze testimonial namen wij af toen Erik nog  werkzaam was als directeur bij Q-concepts. Erik is sinds september 2017 lid van VNO-NCW Brabant Zeeland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement