Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Bromtol wordt eindelijk turborotonde

De Bromtol wordt definitief een turborotonde. Daarmee stemde de Oosterhoutse gemeenteraad op 18 september in. Dit gebeurde mede op aandringen van VNO-NCW Brabant Zeeland. Wethouder Clèmens Piena krijgt een budget van 5,3 miljoen euro voor de aanpak van het verkeersplein.

Uitstel

Er worden al meer dan tien jaar onderzoeken uitgevoerd en rapporten opgesteld, maar tot nu toe bleef de beloofde aanpak uit. Lokale ondernemers waarschuwen al jaren: het verkeersinfarct dat zich vrijwel dagelijks rond de Bromtol voordoet is een probleem voor de omliggende bedrijventerreinen. VNO-NCW Brabant Zeeland heeft er daarom meermaals bij de gemeenteraad op aangedrongen dat de aanpak van deze rotonde prioriteit krijgt, zo ook op 9 september jongstleden.

Eindelijk actie

We zijn dan ook trots dat er nu eindelijk actie wordt genomen. Voor de ondernemers die we vertegenwoordigen was uitstel niet langer een optie. De bereikbaarheid van bedrijventerreinen als Weststad mag niet lijden onder een gebrek aan ambtelijke besluitvaardigheid. Begin 2020 moet er een concreet voorstel op tafel liggen voor de aanpak van de Bromtol. Het is vervolgens zaak dat dit voorstel snel en daadkrachtig wordt uitgevoerd. Wat VNO-NCW Brabant Zeeland betreft is de tijd van plannen en rapporteren nu definitief voorbij. Het is tijd dat Oosterhout eindelijk haar beloofde turborotonde krijgt.

Meer over het thema Infrastructuur en ruimte >
Meer nieuws uit de regio West-Brabant >

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement