Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Lid worden? Klik hier

West-Brabant

Brabantse Wal, Breda, Oosterhout  en Amerstreek en Roosendaal-Moerdijk

Tussen Antwerpen, Rotterdam en het Roergebied ligt West-Brabant. De regio met een grote diversiteit aan landschappen, inwoners en bedrijven. Dit geldt ook voor de ondernemers en bestuurlijke gremia.

VNO-NCW West-Brabant telt in totaal 750 leden en is verdeeld in vier kringen. VNO-NCW Brabantse Wal, VNO-NCW Breda, VNO-NCW Oosterhout en Amerstreek en VNO-NCW Roosendaal-Moerdijk werken op regionaal niveau met elkaar samen en zijn vertegenwoordigd in het regiobestuur West-Brabant. Zij zetten zich regionaal en lokaal in voor de belangen van ondernemers en werkgevers en organiseren bijeenkomsten om kennisdeling en ontmoeting tussen leden te stimuleren.

Het doel van VNO-NCW West-Brabant in de regio is om ondernemers te verslimmen, verduurzamen en onderling met elkaar te verbinden. Dit doen we in gezamenlijkheid met gemeenten, stakeholders en aangesloten ondernemersverenigingen.

VNO-NCW Brabantse Wal

VNO-NCW Brabantse Wal (voorheen VNO-NCW Bergen op Zoom) is hét ondernemingsnetwerk in de regio en telt ruim 120 leden. De Brabantse Wal bestaat uit drie gemeenten: Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht. De regio heeft een groot aangesloten georganiseerd ondernemerscollectief, bestaande uit MKB Bergen op Zoom, OndernemersPlatform Steenbergen, bedrijvenvereniging TNP en bedrijventerrein Lage Meren – Meilust. De regio kenmerkt zich door een groot aantal bedrijven in de proces- en maakindustrie.

VNO-NCW Roosendaal-Moerdijk

VNO-NCW Roosendaal-Moerdijk is de meeste diverse regio West-Brabant en telt 190 leden. Het aan waterwegen gelegen Moerdijk en centraal gelegen Roosendaal kenmerkt zich door een groot aantal zakelijke dienstverleners en leden in de industrie, bouw en logistiek.

VNO-NCW Oosterhout en Amerstreek

VNO-NCW Oosterhout en Amerstreek is hét ondernemingsnetwerk in de regio en telt ruim 110 leden. De regio bestaat uit zes gemeenten en wordt ook wel de Dongemond genoemd. Door de gunstige Noord-Zuid/Oost-West verbinding kenmerkt deze regio zich door een groot aantal logistieke bedrijven. Het actieve bestuur probeert op ludieke wijze aandacht te krijgen voor de lokale ondernemersbelangen.

VNO-NCW Breda

VNO-NCW Breda is met ruim 320 leden de grootste kring in de regio en bestaat vooral uit zakelijke dienstverleners. Het actieve en ondernemende bestuur voelt de ‘druk’ van de oorsprong van destijds nog de BZW, die in 1917 in Breda is opgericht. De kring wil bijdragen aan vernieuwing van de vereniging.

Samenwerking

In West-Brabant werkt VNO-NCW intensief samen met een groot aantal lokale ondernemersverenigingen. Samen behartigen we de belangen van en voor het bedrijfsleven. We maken elkaar succesvol binnen de belangenbehartiging, organiseren gezamenlijk (nieuwjaars-) bijeenkomsten en trekken gezamenlijk op in projecten. Een mooi voorbeeld hiervan is Participeren Loont.
De volgende verenigingen zijn bij ons aangesloten:

Bedrijventerreinvereniging Statendam

Bedrijvenvereniging ZWH

Ondernemingsvereniging Vijf Eiken

Bedrijvenvereniging TNP

Bedrijvenvereniging Everdenberg e.o.

Industriële Kring Etten-Leur (IKE)

Bedrijvenvereniging De Wijsterd

Ondernemers Platform Steenbergen

Bedrijventerrein Lage Meren / Meilust (LMM)

 

VNO-NCW West-Brabant | Bestuur

Anton van Beers
Voorzitter
Stephan Botz
Bestuurslid
Petra Franken
Voorzitter VNO-NCW Brabantse Wal
Raymond Kouwenberg
Voorzitter VNO-NCW Breda
Richard Thompson
Voorzitter VNO-NCW Roosendaal
Arie Rietveld
Voorzitter VNO-NCW Oosterhout
1
/ 01
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement