Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Europese subsidie voor truckparkings

De Europese Commissie stelt ook begin 2020 weer geld beschikbaar voor de aanleg van nieuwe beveiligde vrachtwagenparkeerplaatsen. Aanleiding hiervoor is de nog altijd beperkte hoeveelheid parkeerplaatsen en de grote toename van vrachtverkeer, waardoor overvolle parkeerplaatsen en onveilige situaties langs snelwegen ontstaan. Subsidie aanvragen kunnen worden gedaan voor nieuwe parkeerplaatsen rond de belangrijkste Europese goederencorridors

Concrete locaties

Een jaar na opstellen van het statement door het gezamenlijk bedrijfsleven, werkt VNO-NCW Brabant Zeeland samen met transportorganisaties evofenedex, TLN en de lokale overheden aan het lokaliseren van nieuwe en geschikte gebieden om vrachtwagenparkeerplaatsen te realiseren. Bijvoorbeeld in West-Brabant, waar vorig jaar een intentieovereenkomst is ondertekend. In de regio Brabantse Wal wordt momenteel concreet gekeken naar enkele specifieke locaties waar vrachtwagens uitgebreid en veilig kunnen parkeren. VNO-NCW en TLN zitten samen aan tafel met de verschillende gemeenten uit de Brabantse Wal en provincie en sturen aan op een snellere besluitvorming om mee te kunnen doen aan de Europese subsidieverlening in 2020.

Oproep

Wij roepen ondernemers, die zelf bezig zijn met het ontwikkelen en aanpakken van vrachtwagenparkeerplaatsen, op zich te melden bij ons. Zo kunnen wij de verschillende initiatieven bundelen tot één subsidieaanvraag. Daarnaast koppelen wij de initiatiefaanvragen terug aan de gemeenten in kwestie om een samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven te bewerkstelligen.

Neem contact op met Rik Derksen, belangenbehartiger Infrastructuur en ruimte, E. derksen@vnoncwbrabantzeeland.nl.

Lees meer:

Binnen vijf jaar voldoende truckparkings >
Statement: Samen op weg naar meer en betere truckparkeerplaatsen >
Meer en betere truckparkeerplaatsen >

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement