Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

55-plussers waardevol voor personeelsprobleem | Raaak Personeel

Tunnels die noodgedwongen sluiten, terrassen waar je zelf je drankje moet halen en uitgestelde operaties: de personeelstekorten zijn voelbaar in heel Nederland. Dé oplossing hebben wij niet, maar het inzetten van meer ouderen helpt zeker mee.

Onbenut potentieel

Bij Raaak Personeel merken we dat ouderen gemotiveerd zijn, minder vaak ziek zijn en een uitstekend arbeidsethos hebben. Veel bedrijven leggen de focus nog steeds op de jongere doelgroep, bijvoorbeeld omdat ze goedkoper en gezonder zouden zijn. Dat is jammer, want wij zien daardoor veel onbenut arbeidspotentieel bij 50-plussers. Deze groep mensen brengt namelijk een schat aan kennis en ervaring met zich mee. Kennis die ze op hun beurt weer doorgeven aan de jongere generatie binnen een bedrijf.

Ouderen aannemen loont

Veel bedrijven waar wij mee samenwerken zien de voordelen van 55-plussers: hun intrinsieke motivatie, ze zijn minder gevoelig voor afleiding door een mobiele telefoon en hebben niet de hectiek van een jong gezin. Ook schuift de pensioenleeftijd steeds verder op, waardoor de 58-jarige van nu, nog wel tien jaar werkt tot zijn of haar pensioen!

Een klant van ons nam twee 60-plussers in dienst en merkte vooral op dat de sfeer binnen het team verhoogde: ‘Ze doen goed hun best, zijn sociaal, gezellig en staan altijd open voor een grapje.’

Meedenken

Ons bestand is gevuld met 55-plussers die direct aan de slag kunnen. Daarvoor denken we creatief mee met de kandidaat én werkgever en denken we in mogelijkheden. We verzorgen zelfs een opleiding als dat nodig is.

Wil je meer weten over de bemiddeling van deze doelgroep en de mogelijkheden? Neem dan contact op met Suzan Blaakenburg, operationeel directeur Raaak Personeel, via T. (06) 16 43 87 33.

 


Voor de inhoud en organisatie van onze Academy bijeenkomsten, masterclasses  en communities voor ondernemers en bij de uitvoering van bepaalde dossiers werken we samen met vaste partners. Door deze samenwerking kunnen we gebruikmaken van de kennis, ervaring en faciliteiten van deze bedrijven.

Meer informatie over onze partners >>

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement