Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

HR-community VNO-NCW Brabant Zeeland op bezoek bij Kuijpers

Op donderdag 25 mei was de HR-community bijeen bij Kuijpers in Den Bosch. Kuijpers heeft de laatste jaren stappen gezet met het ontwikkelen van een onboardingsprogramma voor nieuwe medewerkers. Voor ons een reden om met de HR-community bij ze langs te gaan.

Marlou Sinac van Kuijpers vertelde wat voor hen de aanleiding was om onboarding verder te ontwikkelen in de organisatie, waar ze tegenaan gelopen zijn en wat ze nog verder willen ontwikkelen. Zo kun je je personeelshandboek ook op een leuke manier schrijven en ontwikkelen, zodat het niet enkel een papieren tijger is waar nieuwe medewerkers doorheen moeten worstelen. Ook kun je onboarding inbedden in je automatiseringsprocessen, zodat leidinggevenden op het juiste moment taken krijgen om op te pakken. Op deze manier faciliteer je nieuwe medewerkers en kun jij het verschil voor hen maken.

Suzan Blaakenburg van Raaak Personeel inspireerde onze HR-deelnemers aan de slag te gaan met VR en ChatGPT. Er zijn zoveel kansen wat betreft deze technologie. Zo wordt er binnen één minuut een vacaturetekst voor je geschreven en kun je een chatbot inzetten buiten werktijden. Ook kun je VR inzetten om potentiële kandidaten een kijkje in de organisatie te geven. Kortom: genoeg mogelijkheden!

De HR-deelnemers zijn met elkaar in gesprek gegaan over deze kansen. De conclusie wat betreft technologie blijft: technologie moet je inzetten waar het kan, maar de menselijke maat moet aanwezig blijven.
Wat betreft onboarding konden de deelnemers weer met frisse ideeën terug naar hun organisatie.

Wil jij ook geïnspireerd raken op HR-thema’s of kennis delen met HR-professionals buiten je organisatie? Meld je dan aan voor onze HR-community.

Ben jij een HR-manager of directeur van een organisatie met meer dan vijftig FTE en ben je nog niet aangesloten bij onze HR-community? Dan nodigen wij je van harte uit om een keer aan te sluiten en sfeer te proeven. Klik hier voor meer informatie.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement