Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

‘We laten jou een dag aanmodderen, dan kijken we verder. Twee dagen later was ik aangenomen.’| Raaak Personeel

Christophe Dumont (58), van oorsprong Belg, vertelt met Franse tongval gepassioneerd over het vak draaier/frezer. De passie voor deze baan kreeg hij op 18-jarige leeftijd door zijn neef, die op zijn eigen werkplaats het vak aan Christophe liet zien. Sindsdien wil hij niets liever dan met metaal en motoren werken.

Van zijn ouders moest hij de studie Industrieel Ingenieur volgen, maar dit was niks voor hem. Hij stopte, begon de opleiding Elektronica en ging als vertegenwoordiger in die branche aan de slag. Na 31 jaar werd het, onder andere door internetverkopen, voor hem steeds lastiger om zijn vak uit te oefenen. Ontslag volgde en Christophe zat bijna twee jaar zonder werk.

Passie

Zijn passie voor de metaalsector bleef en hij wilde er nu écht werk maken. Door een samenwerking van het UWV en Raaak Talent volgde Christophe de opleiding Bankwerker en ging via Raaak als lasser aan de slag. Covid en de oorlog in Oekraïne gooide roet in het eten en Christophe moest weer op zoek naar een baan. Hij belde Bas van der Boom die een intake met Tim Rops inplande om Christophe’s mogelijkheden te bespreken.

Droombaan

TMS in Moerdijk geeft hem nu een kans om het vak Draaier te leren. Wim van Asperen gaf hem een simpele klus om te zien wat hij kon. ‘We laten jou een dag aanmodderen, dan kijken we verder’, zie Wim. Twee dagen later startte hij met zijn droombaan. Christophe: ‘Ik vind het fantastisch hier. Er heerst een fijne sfeer, ik mag zelfstandig werken en voel geen druk – voor een vakidioot als mij is dat heel fijn. Daarnaast staat veiligheid hier hoog in het vaandel, waardoor ik minder stress ervaar. Conclusie: deze bedrijfscultuur past perfect bij mij!’

Raaak Talent

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. En zo wist Christophe op zijn 58e toch nog zijn droombaan te bemachtigen. Raaak Talent gelooft erin dat iemand pas echt tot zijn recht komt in een bedrijf als hij of zij iets doet wat hij of zij intrinsiek motiveert. Ons streven? Talenten benutten, zodat het arbeidspotentieel op een duurzame manier ingezet wordt.

Wil je weten wat Raaak Talent voor jouw bedrijf kan betekenen? Suzan Blaakenburg, operationeel directeur van Raaak Personeel, denkt graag met je mee. Telefonisch is zij bereikbaar op telefoonnummer: 06 – 16 43 87 33 of via e-mail: sblaakenburg@raaakpersoneel.nl.

 


Voor de inhoud en organisatie van onze Academy bijeenkomsten, masterclasses  en communities voor ondernemers en bij de uitvoering van bepaalde dossiers werken we samen met vaste partners. Door deze samenwerking kunnen we gebruikmaken van de kennis, ervaring en faciliteiten van deze bedrijven.

Meer informatie over onze partners >>

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement