Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Wethouders sociale zaken luisteren naar werkgeversvisie

Secretaris Cees Pille was te gast bij het maandelijks overleg van de wethouders Sociale Zaken in Zeeland. Hij presenteerde de werkgeversvisie op de Zeeuwse arbeidsmarkt en ging met hen in gesprek. VNO-NCW Zeeland wil de krapte op de arbeidsmarkt oplossen extra inzet op techniekstimulering, duurzame inzetbaarheid en een verbetering van het vestigingsklimaat. Ook sprak hij over de goede samenwerking in de Zeeuwse Werkkamer.

De dertien Zeeuwse gemeenten werken samen in de Vereniging van Zeeuwse Gemeenten (VZG). Hier wordt kennis uitgewisseld, maar hier worden ook gezamenlijke standpunten ingenomen. De Zeeuwse wethouders sociale zaken ontmoeten elkaar maandelijks in VZG-verband. Deze keer nodigden ze Cees Pille uit om te spreken over de Zeeuwse arbeidsmarkt. Zeeland kent de krapste arbeidsmarkt van Nederland met een relatief hoog aantal vacatures en een laag percentage werkloosheid. Pille pleitte voor een sterke aanpak op techniekstimulering in Zeeland, maar ook voor duurzame inzetbaarheid. Bij veel industriële bedrijven is de gemiddelde leeftijd 40-50 jaar. Dat betekent dat ze mentaal en fysiek fit moeten zijn om de eindstreep te halen.

Foto: vlnr Dirk Verburg (Reimerswaal), Andre van der Reest (Goes), Paula Stoker (Terneuzen), Anja Slenter-Jamar (Noord-Beveland), Sem Stroosnijder (Vlissingen), Chris Simons (Middelburg), René Boone (Zeeuwse Werkkamer), Adri Totté (Hulst), Marianne Poissonnier-Dekker (Sluis), Marga van de Plasse (Borsele) en Cees Pille (VNO-NCW Zeeland)

 

Pille riep op tot meer samenwerking tussen gemeenten en UWV. Werk samen en vorm het het liefst in één werkgeversservicepunt. Nu is de dienstverlening vanuit de overheid versnipperd en is het voor werkgevers welke werkzoekenden er in de kaartenbakken zitten. Zo’n gezamenlijk werkgeverspunt werkt al in de Rijnmond-regio. Een werkzoekende uit Vlissingen kan best in Goes aan de bak, maar voor de Goese werkgever komt hij nu niet in beeld. Pille sprak ook over de goede samenwerking in de Zeeuwse Werkkamer. Bestuurslid Minouche den Doelder zit hierin namens VNO-NCW Zeeland. Overheid en werkgevers werken goed samen als het gaat om de aanpak van de Banenafspraak, Participeren Loont en Perspectief op Werk.

Presentatie Cees Pille

Meer informatie over Zeeuwse Werkkamer
Meer informatie over banenafspraak
Meer informatie over Participeren Loont
Meer informatie over Perspectief op Werk

 

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement