Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Wat weet jij al van de SLIM-regeling?

Mkb-bedrijven kunnen vanaf 2 maart subsidie aanvragen om een bedrijfsschool op te richten, loopbaanadviezen voor hun werknemers te krijgen of de vaardigheden van hun medewerkers up to date te houden. Ook grotere bedrijven uit de horeca, de landbouw en de recreatiesector kunnen aanspraak maken op subsidie. Wij vertellen je graag wat de kansen en mogelijkheden zijn voor jouw onderneming.

Leerrijke omgeving

In het mkb is het minder gebruikelijk dat medewerkers leren en ontwikkelen tijdens hun werkend leven. Werkgevers hebben daar vaak minder tijd, geld of kennis voor dan in grotere bedrijven. Ook in de landbouw, de horeca en de recreatiesector is het lastig om een leerrijke werkomgeving te ontwikkelen, omdat er veel seizoensarbeid is. Met de Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen (SLIM-regeling) wil het kabinet leren en ontwikkelen in mkb stimuleren.

Het geld kan worden ingezet om een leerrijke werkomgeving in een bedrijf te versterken, maar ook om werknemers met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt een beroepsopleiding op maat te laten doen. Ook kunnen ondernemers subsidie krijgen voor medewerkers die tijdens hun werk een middelbare beroepsopleiding (mbo) willen volgen. Bekijk hier alle mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Hoe je mee kunt doen

Bedrijven kunnen van 2 maart tot en met 31 maart een subsidieaanvraag indienen. Het is ook mogelijk om dit in een samenwerkingsverband van meerdere organisaties te doen. Is 31 maart je wat te snel? Niet getreurd: er komen jaarlijks meerdere momenten waarop je een aanvraag in kunt dienen. Lees hier meer over de aanvraagcriteria en het aanvragen.

Meer weten?

Om antwoord te geven op al jouw vragen organiseren wij diverse voorlichtingsbijeenkomsten. De eerstvolgende bijeenkomsten staan gepland op:

  • Donderdag 5 maart van 16:00 – 17:30 op de Driessen Human Campus, Schootense Dreef 15 in Helmond
  • Dinsdag 26 mei van 15:30 – 18:00 in het Conferentiehotel Guldenberg, Helvoirt

Heb je vragen of wil je weten wat er in jouw regio wordt georganiseerd? Neem dan contact op met onze belangenbehartiger Arbeidsmarkt en onderwijs Anne Deelen deelen@vnoncwbrabantzeeland.nl.

Investeren in de ontwikkeling van personeel met de SLIM-regeling

Investeren in de ontwikkeling van personeel met de SLIM-regeling

Gemotiveerd, bekwaam en gezond personeel is één van de belangrijkste factoren voor het succesvol voortbestaan van een bedrijf. Als mkb-ondernemer is het echter niet eenvoudig om personeel op de juiste manier te ondersteunen, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen op het gebied van opleiding en ontwikkeling. De Stimuleringsregeling Leren en Ontwikkelen in het Mkb (SLIM) brengt daar verandering in.

Artikel van onze partner [ABAB]

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement